Σκανδαλίδης: Δήμαρχοι και πολίτες φταίνε για τα λάθη…

Σκανδαλίδης: Δήμαρχοι και πολίτες φταίνε για τα λάθη…

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε λιγότερο από επτά ημέρες οι διπλοεγγεγραμμένοι του Δήμου της Αθήνας μειώθηκαν από 25.000 στους 9.500 δημότες, μετά την τελική αναθεώρηση των δημοτολογίων της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κατά τη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Γ. Δημαρά. O κ. K. Σκανδαλίδης κατά τα άλλα διαβεβαίωσε τον κ. Δημαρά ότι το αργότερο μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου τα προβλήματα όσον αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών θα έχουν λυθεί και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό όλες εκείνες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Από την πλευρά του ο κ. Δημαράς επέρριψε ευθύνες στο υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δημότες με τις κάρτες τους. «Δεν είναι ευθύνη ούτε της μηχανογραφικής υπηρεσίας ούτε του Δημοσίου» είπε ο κ. Σκανδαλίδης «τα λάθη που έγιναν στα δημοτολόγια οφείλονται στα ελλιπή στοιχεία που έδωσαν οι πολίτες ή στις παραβλέψεις δημάρχων που δεν διέγραφαν αυτούς που εγγράφονταν σε άλλους δήμους».

«Με τον Γ. Δημαρά έχουμε μια παλιά γνωριμία και φιλία αλλά και κοινούς αγώνες για πολλά χρόνια» είπε ο κ. Σκανδαλίδης «και έχει δίκιο όταν λέει ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα πιο ειδικά θέματα που υπάρχουν μετά την οριστικοποίηση των καταλόγων».

Μητροπολιτικά κέντρα

«Πιστεύω», συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης, «ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές απαιτούν ένα κλίμα σοβαρής θέσης πάνω στα προβλήματα της Αθήνας και ευρύτερα των δήμων και των νομών της χώρας. O θεσμός της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδυναμώνεται κάθε χρόνο που περνάει και πρέπει να δώσουμε στα μητροπολιτικά κέντρα τη δυνατότητα εκείνη που απαιτείται σε μία καινούργια εποχή και εν όψει της Ολυμπιάδας. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Ενα φίλο

«Συναντώ έναν φίλο από τα παλιά» είπε μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον κ. Σκανδαλίδη ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς «και με περισσή ειλικρίνεια μιλήσαμε για το μεγάλο θέμα των δημοτικών εκλογών που είναι αυτό των εκλογικών καταλόγων. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα δοθεί δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την καθαρότητα των εκλογών, που έτσι και αλλιώς θα είναι καθοριστικές για την πολιτική συνέχεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή