Παρατείνεται η αποχή στο ΕΜΠ

Παρατείνεται η αποχή στο ΕΜΠ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της αποχής από το διδακτικό τους έργο αποφάσισαν χθες οι πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ. O σύλλογος ΔΕΠ του ιδρύματος, όπως ανέφερε χθες στην «K» ο πρόεδρος του κ. Ιωάννης Μαΐστρος, αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων, ενώ θα γίνουν εξετάσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές, όπως είναι και η πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ. Εξάλλου, θα γίνουν οι απαιτούμενες ώρες μαθημάτων όπου χρειάζεται για να καλυφθεί το εξάμηνο. Ταυτόχρονα, ετέθη και το αίτημα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, αφού είχε γίνει γνωστό ότι υπήρξε περικοπή στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. «Πόσο μάλλον που ήδη οι πρυτάνεις είχαν μειώσει στο 30 % τις αρχικές προτάσεις», τόνισε ο κ. Μαΐστρος. O σύλλογος του ΕΜΠ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Αύριο έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει ο σύλλογος του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ για την προσεχή Δευτέρα συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει οι σύλλογοι ΔΕΠ των Πανεπιστημίων Πατρών και των σχολών Θετικών Επιστημών, της Νομικής και της Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την Κυριακή θα συνεδριάσει ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θέμα επιστράτευσης, των πανεπιστημιακών από την κυβέρνηση δεν τίθεται, όπως ανέφερε στην «K» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Η διαφαινόμενη απώλεια και της νέας εξεταστικής προκαλεί ήδη της αντιδράσεις των φοιτητών. Για «ομηρεία των φοιτητών από τους καθηγητές» έκανε λόγο μιλώντας χθες στην «K» ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της ΠΑΣΠ, για ανάγκη πίεσης προς τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί λύση μίλησε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ κ. Δημήτρης Γκισάκης.

Ανακοινώνονται οι βάσεις

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα AEI και τα TEI των τελειοφοίτων και αποφοίτων των Ενιαίων Λυκείων. Ταυτόχρονα, με τις βάσεις εισαγωγής για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, θα ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής για τους αποφοίτους που διεκδικούν χωρίς εξετάσεις το 10% των συνολικών θέσεων, καταθέτοντας απλώς το μηχανογραφικό τους δελτίο. H ταχύτερη του αναμενομένου ανακοίνωση των βάσεων οφείλεται στην έως σήμερα χωρίς προβλήματα λειτουργία όλων των συστημάτων πληροφορικής του υπουργείου Παιδείας και, βεβαίως, στην νωρίτερη -σε σχέση με πέρυσι- έναρξη και ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι αγρότες της περιοχής Τυρνάβου συνεδρίαζαν χτες, έως αργά το βράδυ, προκειμένου να αποφασίσουν εάν επίσης θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν από τη ΔΕΘ. Πάντως, οι κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων, κ. Θανάσης Νασίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή