Οι Αδελφες Του

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη είχε και στο παρελθόν, σύμφωνα με την κατάθεση της αδελφής του Ευαγγελίας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Ευαγγελία Κουφοντίνα θυμάται ότι κάποιο καλοκαίρι στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο αδελφός της συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων του Περάματος και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στα μέσα του 1985 και αφορούσε το αυτοκίνητο του πατέρα τους. «Ηρθαν στο σπίτι μας στην Αγία Παρασκευή αστυνομικοί και ρωτούσαν τον πατέρα μου αν είχε έναν «σκαραβαίο» γιατί κάποιος είχε δει ένα ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας να περνάει από την οδό Πανόρμου, όπου είχαν σκάσει γκαζάκια σε κάποια τράπεζα. Τελικά, αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν το αυτοκίνητο του πατέρα μου και δεν γνωρίζω τι έγινε με την υπόθεση αυτή», υποστηρίζει.

Η ίδια περιγράφει πολύ γλαφυρά το βράδυ που ο Κουφοντίνας επισκέφθηκε με τον γιο του τους γονείς τους. «Απ’ ό,τι μου έχει πει η μητέρα μου, τους επισκέφθηκε ένα βράδυ έχοντας μαζί του ένα μωρό, αγόρι, και μπαίνοντας στο σπίτι είπε: «Αυτό είναι, γιε μου, το βασίλειό σου». Στον πατέρα μας είπε ότι αυτός είναι ο Κωνσταντίνος». H έτερη αδελφή του Κουφοντίνα, Αναστασία Χατζηπρίμου, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό, περιγράφοντάς το στην κατάθεσή της προσθέτει ότι «πήγα στο σπίτι, τον είδα με ένα μωρό πολύ μικρό, ημερών ή μηνός, στο οποίο άλλαζε πάνα».

Στον κομματικό έλεγχο της Αστυνομίας απέβλεπαν και οι «μεταρρυθμίσεις» που πραγματοποίησαν, κυρίως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με κυριότερη τη συγχώνευση των δύο σωμάτων ασφαλείας, επί υπουργίας Γιάννη Σκουλαρίκη. Σημειωτέον ότι με την απόφαση αυτή διεκδικήσαμε παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού σ’ όλες τις ευρωπαϊκές -και όχι μόνον- χώρες, το αστυνομικό έργο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εγκλήματος είχε ήδη κατανεμηθεί σε δύο ή και περισσότερες αστυνομκές υπηρεσίες. Το «σφάλμα» του ΠΑΣΟΚ το αντελήφθη πέντε χρόνια αργότερα ο… κ. Ευάγγ. Γιαννόπουλος, ο οποίος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, εδήλωσε: «Ολα τα προηγμένα κράτη έχουν τέσσερις αστυνομίες. Εμείς είχαμε δύο και τις ενώσαμε σε μία. Ετσι φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα» (συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» της 7-9-98).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT