Το κεραυνόπληκτο αεροσκάφος

Το κεραυνόπληκτο αεροσκάφος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Επεισοδιακή ήταν η πτήση εκατόν είκοσι τριών επιβατών που ταξίδευαν με αεροσκάφος από τη Νυρεμβέργη προς την Κύπρο. Κατά την κάθοδό του με σκοπό την προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό δίχως, ευτυχώς περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις. Το αεροπλάνο της εταιρίας Hapaglloyd, εκτελούσε την πτήση 4773 από τη Νυρεμβέργη προς την Κύπρο με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Γύρω στις 10 το πρωί, φθάνοντας πάνω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», και ενώ στην περιοχή είχε ξεσπάσει ισχυρή καταιγίδα, ο κυβερνήτης επιχειρησε προσγείωση.

Σε κάποια στιγμή το αεροσκάφος τραντάχτηκε και στο εσωτερικό του επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αντελήφθησαν τι συνέβη, καθώς είδαν την εκτυφλωτική αστραπή να αυλακώνει τα σύννεφα και ταυτόχρονα αισθάνθηκαν τις αναταράξεις. Με υποδειγματική ψυχραιμία, ο κυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος λίγα λεπτά αργότερα και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους επιβάτες για το τι συνέβη.

Το αεροπλάνο παρέμεινε καθηλωμένο στην πίστα μέχρις ότου έφτασε από τη Γερμανία ειδικό συνεργείο οι τεχνικοί του οποίου εξέτασαν το αεροσκάφος και διαπίστωσαν ότι δεν είχε υποστεί καμία ζημιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή