Απαλλάσσονται γιατροί για θάνατο νεογνών

Απαλλάσσονται γιατροί για θάνατο νεογνών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο εκδόθηκε χθες, απαλλάσσονται της κατηγορίας (έκθεση κατά συρροή) ο διευθυντής της Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κι άλλοι εννέα γιατροί και νοσηλευτές για το θάνατο τεσσάρων πρόωρων νεογνών τα οποία νοσηλεύονταν στο τμήμα Εντατικής Παρακολούθησης.

Τα τέσσερα πρόωρα νεογνά είχαν προσβληθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 2001 από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκάλεσε σηψαιμικό σοκ, θέτοντας σε συναγερμό όλο το προσωπικό της μονάδας, το οποίο έκλεισε αμέσως το θάλαμο νοσηλείας και μετέφερε άλλα 35 νεογνά σε άλλη πτέρυγα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου αναφέρει ότι σε διεθνές επίπεδο οι θάνατοι από λοιμώξεις σε τμήματα εντατικής νοσηλείας πρόωρων νεογνών ανέρχονται σε ποσοστό 20-75% κι ότι στα νεογνά είχε παρασχεθεί η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή αλλά κατέληξαν καθώς ο οργανισμός τους δεν μπόρεσε να «απαντήσει» στα φάρμακα λόγω της μαζικής εισβολής του μικροβίου και της ταχύτατης εξέλιξης της λοίμωξης. Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι δέκα μέρες πριν από το τραγικό συμβάν είχε γίνει γενική απολύμανση στο νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή