«Χρυσό μετάλλιο» για το ελληνικό λάδι

«Χρυσό μετάλλιο» για το ελληνικό λάδι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατοχυρώθηκε για άλλη μια φορά το «συγκριτικό» πλεονέκτημα της χώρας μας όσον αφορά την μεσογειακή διατροφή, η οποία, όπως έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως, αποτελεί «μυστικό» της ευζωίας και της μακροζωίας. Στον δεύτερο διεθνή διαγωνισμό παρθένου ελαιόλαδου που διοργάνωσε το «Κονσερβατουάρ Μεσογειακής Διατροφής», σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα στη Σμύρνη, το ελληνικό ελαιόλαδο «Σητεία» που παράγεται και τυποποιείται από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο.

Το ελληνικό ελαιόλαδο αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των επτά ελαιοπαραγωγικών χωρών της Μεσογείου από γευσιγνώστες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. H απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε μια επίσημη τελετή στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου, όπου παρουσιάστηκαν τα καλύτερα ελαιόλαδα της Μεσογείου, καθώς και οι διάφοροι τύποι βρώσιμης ελιάς. Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν παραδοσιακούς ελληνικούς τύπους ελιάς, όπως Καλαμάτας, Χαλκιδικής, Κολυμπάδες, αλατσολιές Κρήτης κ.ά.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης των μεσογειακών προϊόντων και γενικότερα της μεσογειακής διατροφής, η οποία χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως πρότυπο διατροφής. Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν ευεργετική δράση τόσο στο καρδιαγγειακό όσο και στο πεπτικό σύστημα, λειτουργώντας προληπτικά στην εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή