ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Οι αλλαγές τρέχουν…

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Οι αλλαγές τρέχουν…

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενηντάρηδες τρέμετε, έρχεται η ψηφιακή επανάσταση! H τεχνολογικά υστερημένη Ελλάδα πρόκειται να καλύψει μέσα στην επόμενη δεκαετία το κενό που τη χωρίζει από τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους;- τους σημερινούς 15χρονους.

«Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις αφομοιώνονται πλέον με γρηγορότερους ρυθμούς απ’ ό,τι παλαιότερα. H Ελλάδα, λοιπόν, θα καλύψει ταχύτατα την τεχνολογική της υστέρηση», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Uni Consulting κ. Χαράλαμπος Σφουγγάρης (φωτογραφία).

«Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ταχύτατοι ρυθμοί απορρόφησης στη χώρα μας των νέων τεχνολογιών για την κινητή τηλεφωνία».

«Η πληροφορία «odemand» (κατά παραγγελία) μπαίνει γρήγορα στην καθημερινότητα. Σε λίγα χρόνια, π.χ., θα είναι εφικτό να συγκεντρώνουμε και να καταθέτουμε σε μια ημέρα τα δικαιολογητικά για τη φορολογική δήλωση. Ηδη, χάρη στο TAXIS, φέτος όλες οι δηλώσεις θα κατατεθούν τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, οι ασθενείς θα αποκτήσουν έναν ενιαίο ιατρικό φάκελο, προσβάσιμο απ’ όλες τις υπηρεσίες Υγείας.

Σύντομα, ο καθένας μας θα έχει ένα ψηφιακό προφίλ έναντι του κράτους, με όσα καλά ή κακά συνεπάγεται αυτό». Ραγδαίες θα είναι και οι εξελίξεις σε ενημέρωση και ψυχαγωγία. «H ψηφιοποίηση της μουσικής και της εικόνας θα καταργήσει σύντομα βίντεο και CD. O καθένας θα παραγγέλνει την ταινία ή τη μουσική που θέλει μέσω του υπολογιστή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή