Ανέτοιμη η Ελλάδα για την πνευμονία…

Ανέτοιμη η Ελλάδα για την πνευμονία…

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Στεφανή, η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την άτυπη πνευμονία.

Το γεγονός ότι ο ιός αργεί να έρθει στη χώρα μας είναι καθαρά θέμα τύχης, αφού σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας δεν λειτουργεί μονάδα εντατικής θεραπείας αρνητικής πίεσης και δεν έχουν παραδοθεί στα νοσοκομεία ειδικές στολές και μάσκες για το προσωπικό. «Εάν εμφανιστούν κρούσματα, θα δοκιμαστεί η οργάνωση της δημόσιας υγείας στη χώρα», λέει ο καθηγητής κ. Δ. Τριχόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι τωρινές προσπάθειες δεν είναι δυνατόν να αναπληρώσουν την πολυετή υποβάθμιση της υγείας στις κρατικές προτεραιότητες.

Αλλά και τα νέα από το εξωτερικό δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού -σύμφωνα με τους επιστήμονες- θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψει η αρρώστια, μολονότι οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την παρασκευή εμβολίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή