Ετήσια βραβεία από Eurobank σε αριστούχους

Ετήσια βραβεία από Eurobank σε αριστούχους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετήσια βραβεία 1.000 ευρώ για τον πρώτο σε επιδόσεις μαθητή της τελευταίας τάξης κάθε λυκείου της χώρας καθιερώνει από φέτος η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias. Συνολικά, θα διατεθεί το ποσό του 1.300.000 ευρώ στους αριστούχους τελειοφοίτους των περίπου 1.300 λυκείων της χώρας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Νικόλαος Νανόπουλος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Πέτρου Ευθυμίου, του συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του τομέαρχη Παιδείας Γεώργιου Καλού, βουλευτών και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πρόγραμμα χορηγιών

Σύμφωνα με τον κ. Νανόπουλο, το νέο πρόγραμμα χορηγιών της τράπεζας «Μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» -όπως ονομάζεται- «αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων – δημόσιων και ιδιωτικών, πρωινών ή εσπερινών». Κριτήριο για την επιλογή του βραβευόμενου μαθητή θα είναι ο βαθμός πρόσβασής του στις πανελλήνιες, εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια. Το χρηματικό ποσό θα κατατίθεται σε ένα λογαριασμό, που θα ανοίξει η τράπεζα στο όνομα του μαθητή.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank καταδεικνύει ότι η Παιδεία πρέπει να αναδειχθεί σε πρώτη προτεραιότητα της χώρας και έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη μεταπτυχιακών

Ανέφερε, επίσης, ότι η ανάπτυξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ελληνικά πανεπιστήμια αναμένεται να μειώσει το ρεύμα της φοιτητικής μετανάστευσης και την απώλεια «σημαντικών μυαλών για τη χώρα». Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, σήμερα υπάρχουν 280 μεταπτυχιακά προγράμματα στα AEI, ενώ υπό έγκριση είναι άλλα 30, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από πανεπιστήμια με τη σύμπραξη TEI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή