Επικίνδυνο το κτίριο του Ειρηνοδικείου

Επικίνδυνο το κτίριο του Ειρηνοδικείου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H εικόνα που παρουσιάζει το Ειρηνοδικείο Αθηνών είναι άθλια και εξευτελιστική για χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης», δήλωσε χθες εμφαντικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κ. Δημήτρης Παξινός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Επιτροπή Καθημερινών Προβλημάτων του Συλλόγου. Σύμφωνα με τον κ. Παξινό αλλά και τον Ειρηνοδίκη κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη, το κτίριο -Σταδίου 63- έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τον σεισμό του 1999, ενώ τα υπάρχοντα στοιχεία αμιάντου εντός του κτιρίου αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων. «Ολες οι εκθέσεις των αρμοδίων φορέων (Δημόκριτος, Υπ. Εργασίας) αναφέρουν ότι ο αμίαντος είναι καρκινογόνο υλικό που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο και δεν υπάρχουν ανώτατα και κατώτατα όρια συγκέντρωσης ινών αμιάντου στον αέρα, όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε σχετικά ο κ. Θόδωρος Σχινάς, πρόεδρος της Επιτροπής Καθημερινών Προβλημάτων του ΔΣΑ. Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη (13/3/2003) έκθεση της Πολεοδομίας Αθηνών, το κτίριο παρουσιάζει δομικά και στατικά προβλήματα για την άρση των οποίων απαιτούνται δραστικά μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση απαγορεύεται η χρήση του! «Μετά τον σεισμό του 1999 το κτίριο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. Γι’ αυτό άλλωστε μεταφέρθηκε το αρχείο σε χώρο στην οδό Γερανίου», δήλωσε σχετικά ο κ. Σχινάς.

Με αυτά τα δεδομένα, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος, είτε με επισκευές και διαρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν ακίνδυνες συνθήκες εργασίας είτε με την μεταφορά του Ειρηνοδικείου στον χώρο που στεγάζεται η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού στην οδό Ευελπίδων. «Πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους. Θα στείλουμε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και εάν δεν δοθεί λύση θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του κτιρίου και αποχή», τόνισε ο κ. Παξινός. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων κ. Γιώργος Παρασκευάς ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα 30 Ιουνίου οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα εισέρχονται στο κτίριο. «Οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν συνδικαλιστικό χαρακτήρα. Ενδιαφερόμαστε μόνο για την προστασία της υγείας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή