Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του έτους 2003. H προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2003.

Το ποσό της ετήσιας παροχής κυμαίνεται, για μεν την πλήρη επιδότηση, από 1.104 έως 2.002 ευρώ, για δε τη μειωμένη από 368 έως 668 ευρώ. Κριτήρια για το ύψος του ποσού είναι η οικογειακή και εργασιακή (εποχικότητα) κατάσταση του δικαιούχου καθώς και το ύψος τους οικογενειακού εισοδήματος. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργατοϋπάλληλοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ OEK και οι συνταξιούχοι, εφόσον εντάσσονται στις δύο κατηγορίες δικαιούχων.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής:

α) Συνταξιούχοι. β) Πολίτες τουλάχιστον 60 ετών ή ζευγάρια με τον έναν τουλάχιστον σύζυγο, σε ηλικία 60 και άνω. γ) Τα νέα ζευγάρια που τέλεσαν τον γάμο τους τα τελευταία 2 έτη και ουδείς εκ των δύο υπερβαίνει το 35ο έτος ηλικίας, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα του έτους 2002 δεν υπερβαίνει τα 9.150 ευρώ.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους, εφόσον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα για το έτος 2002 δεν υπερβαίνει τα 8.350 ευρώ. Οι δικαιούχοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους δεν πρέπει να έχουν περιουσιακά στοιχεία, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγη. Επίσης, δεν πρέπει να έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη, δάνειο ή κατοικία από τον OEK ή στεγαστικό δάνειο από το υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας βάσει του Ν.Δ.1138/72.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει να έχουν συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Επίσης, από το σύνολο των ημερών εργασίας πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 75 για κάθε ένα από τα τρία τελευταία έτη και να συνεχίζεται η παροχή εξαρτημένης εργασίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Μειωμένες είναι οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις για τους παλιννοστούντες ομογενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή