Δύσκολη ημέρα με 40 βαθμούς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια βουτιά στη θάλασσα (οι πιο τυχεροί) και με ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι (οι περισσότεροι) «έβγαλαν» οι Αθηναίοι τη χθεσινή ημέρα του μίνι καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες (το θερμόμετρο έφτασε στους 41 βαθμούς Κελσίου) σε συνδυασμό με τη σχετική άπνοια μετέτρεψαν για αρκετές ώρες την πρωτεύουσα σε… θερμοκήπιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με μετρήσεις του Τμήματος Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι τιμές του όζοντος στην Αττική ήταν χθες αυξημένες – κατώτερες όμως των ορίων λήψης μέτρων.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας, για προληπτικούς, κυρίως, λόγους συνέστησε στα άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα στα άτομα που είναι ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας συνέστησε στις παραπάνω πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Εως χθες το απόγευμα, πάντως, το EKAB έκανε λόγο για «φυσιολογική κίνηση».

Τα δύσκολα όμως έρχονται. Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα όσους δεν έχουν φύγει ακόμα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» και πάλι κόκκινο φθάνοντας στην Αττική τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς. Στη Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα δείξει δυο-τρεις βαθμούς χαμηλότερα. Το ίδιο καιρικό σκηνικό και αύριο. Ωστόσο, από το Σάββατο το βορειαδάκι θα είναι αισθητό και θα «δροσίσει». Στα βόρεια μάλιστα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κάνει σημαντική «βουτιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή