Οι βαθμοί πρόσβασης δείχνουν άνοδο βάσεων

Οι βαθμοί πρόσβασης δείχνουν άνοδο βάσεων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανοδικές τάσεις των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα και των πέντε επιστημονικών πεδίων επιβεβαιώνονται, ύστερα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση από το υπουργείο Παιδείας των συγκεντρωτικών στοιχείων για τους βαθμούς πρόσβασης των 90.472 υποψηφίων.

Η βελτιωμένη εικόνα των βαθμών πρόσβασης οδηγεί σε άνοδο των βάσεων στις σχολές της πρώτης ζήτησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εκπαιδευτικού ομίλου OPIO- IdEF, η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη στις σχολές του 2ου, 3ου, 4ου και 5ου επιστημονικού πεδίου ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι για τις περιζήτητες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Ειδικότερα, στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η άνοδος των νομικών τμημάτων θα κυμανθεί έως και 250 μόρια, ενώ η μείωση των μέτριων (που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 10 και 15) εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει πτώση των χαμηλόβαθμων σχολών ώς 100 μόρια.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η αύξηση των άριστων και καλών επιδόσεων της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης εκτιμάται ότι θα προκαλέσει άνοδο των περιζήτητων σχολών πάνω από 850 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, η άνοδος στα ιατρικά τμήματα θα φθάσει έως τα 500 μόρια, ενώ εντυπωσιακή αύξηση εκτιμάται ότι θα έχουν ορισμένες σχολές μέτριας ζήτησης.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, η βελτίωση των βάσεων εισαγωγής θα κυμανθεί έως και 450 μόρια για τις περιζήτητες σχολές του πεδίου. Αντίστοιχα, η άνοδος στις χαμηλότερες βάσεις αναμένεται να κυμανθεί στα 500 μόρια.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, τα 600 μόρια φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο όριο ανόδου στις περιζήτητες οικονομικές σχολές.

Οι μαθητές από αύριο θα μπορούν να λάβουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης από τα λύκειά τους. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, και από 14 έως 25 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.orionidef.gr οι μαθητές μπορούν να βρουν πληροφορίες και μοντέλο για τον υπολογισμό των μορίων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή