ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 11 Ιουλίου οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Οι γιατροί κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του Συστήματος Υγείας και καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα την κατάσταση στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο, μείωση του ωραρίου τους, αναγνώριση του χρόνου των εφημεριών τους ώς συντάξιμου, και τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών στα νοσοκομεία.

ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Αρνητικές οι πρώτες εξετάσεις για SΑRS

Αρνητικό το πρώτο αποτέλεσμα της πρώιμης εξέτασης αντισωμάτων IgG του Κινέζου επιχειρηματία που νοσηλεύεται εδώ και 16 ημέρες με συμπτώματα άτυπης πνευμονίας στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». Παρά την άριστη κατάσταση της υγείας του, ο ασθενής θα παραμείνει απομονωμένος στον θάλαμο αρνητικής πίεσης της A΄ Πνευμονολογικής Κλινικής έως την ερχόμενη Παρασκευή οπότε αναμένονται τα αποτελέσματα της τελικής ανίχνευσης αντισωμάτων, κατά την εικοστή ημέρα.

5,7 PIXTEP ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ανησύχησαν οι κάτοικοι

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Θράκης η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 22.10 το βράδυ της Κυριακής με επίκεντρο τον κόλπο Ξηρού (Σάρος Κορφέζι). H σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη νότιο Βουλγαρία και στην πόλη Τσανάκαλε δεν προκάλεσε ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί της Τουρκίας κάνει λόγο για 5,3 Ρίχτερ, ενώ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Γιώργος Καρακαΐσης αναφέρει ότι τα μεγέθη που έχουν δοθεί ποικίλουν από 4,5 έως 6,2 Ρίχτερ.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ 54 ΕΛΛΗΝΩΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Εκδήλωση από τις οικογένειες τους

Τη μνήμη των 54 Ελλήνων πατριωτών που απαγχονίσθηκαν την 21η Ιουλίου του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές θα τιμήσει η αδελφότητα των οικογενειών τους την Κυριακή 20 Ιουλίου στο μνημείο που έχει στηθεί στο 19ο χιλιόμετρο της οδού Αθηνών – Ραφήνας. Στην εκδήλωση προσκαλούνται τα μέλη της αδελφότητος, οι εκπρόσωποι των δημοσίων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων για να τιμήσουν με την παρουσία τους ένα γεγονός που αποτελεί έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους μάρτυρες της Εθνικής Αντίστασης.

ΕΡΓΑ ΣΤΗΕΡΜΟΥ

Από Πλατεία Ασωμάτων μέχρι Αθηνάς

Την οδό Ερμού από την Πλατεία Ασωμάτων μέχρι την Αθηνάς, αλλά και τη Λεωφ. Αλεξάνδρας από την Πατησίων μέχρι την Ιπποκράτους υποβάλλουν σε lifting από σήμερα και μέχρι την Κυριακή τα συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στόχος η αντικατάσταση του οδοστρώματος με νέο αντιολισθητικό τάπητα, προκειμένου οι δύο οδοί να μπορέσουν να υποδεχθούν το αγώνισμα «ποδηλασίας δρόμου» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εργασίες αντικατάστασης του τάπητα θα πραγματοποιούνται από τις 22:00 μ.μ. μέχρι τις 06:00 π.μ. καθημερινά.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Λεία 87.000 ευρώ

Φορώντας άσπρο καπέλο και κρατώντας ένα σάκο άγνωστος εισέβαλλε λίγο μετά τις 12 στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας, ο ληστής απέσπασε από τα ταμεία 87.000 ευρώ και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Παρά τις προσπάθειες ενός ταμία και ενός υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών κατάφερε να διαφύγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή