Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κατά Χρυσοχοΐδη

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κατά Χρυσοχοΐδη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον απερχόμενο υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε με χθεσινή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας. Σε αυτήν, το συνδικαλιστικό όργανο της Αστυνομίας καταγγέλλει τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι επέδειξε ιδιαίτερη αναβλητικότητα στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν το σώμα και ότι εκμεταλλεύτηκε υπέρ του εαυτού του κάθε επιτυχία που με κόπο και θυσίες πέτυχε το Αστυνομικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις κατά καιρούς δεσμεύσεις του κ. Χρυσοχοΐδη για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος ως επικινδύνου, για επέκταση του επιδόματος Διοίκησης στους κατώτερους αξιωματικούς, για αποζημίωση όσων αστυνομικών εκτελούν νυχτερινές βάρδιες, υποσχέσεις που ωστόσο παρέμειναν ανεκπλήρωτες. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών καταλογίζει ευθύνες για τη μη ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους και στον νέο υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη, καθώς διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο στην χθεσινή ανακοίνωση τονίζεται ότι -κατ’ αρχήν τουλάχιστον- θα στηρίξουν τις προσπάθειές του.

Σημειώνεται ότι για τις 24 Ιουλίου η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διεκδικώντας την ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους. Πάντως, με αφορμή τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκτός των άλλων αναφέρεται ότι «οι καταγγελίες που περιέχονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας είναι πρωτοφανείς για ένα τμήμα του κρατικού μηχανισμού με την κρισιμότητα και την ιδιομορφία του ρόλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι καταγγελίες θέτουν ζήτημα πολιτικού ήθους και πολιτικής αξιοπιστίας για τον τέως αλλά και τον νυν υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή