Αναζητούνται 10.000 εθελοντές για το 2004 με καλλιτεχνικό μεράκι

Αναζητούνται 10.000 εθελοντές για το 2004 με καλλιτεχνικό μεράκι

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ψάχνουμε αριθμούς, αλλά ανθρώπους. Τις προσωπικότητες εκείνες που έχουν τον ενθουσιασμό και το κέφι να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους. Να συνεργαστούμε 10.000 άνθρωποι για να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο».

Αυτά είναι τα λόγια του Δημήτρη Παπαϊωάννου, του χορογράφου και δημιουργού της «Ομάδας Εδάφους» που έχει αναλάβει τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος προσέλκυσης εθελοντών για τις τελετές.

Η OEOA «Αθήνα 2004» δέχεται ήδη αιτήσεις συμμετοχής για εθελοντές ερμηνευτές και εθελοντές καλλιτεχνικής και τεχνικής υποστήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων για τις τελετές έναρξης και λήξης, που αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 70.000 θεατές από τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και άνω των 4 δισεκατομμυρίων από την τηλεόραση.

«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε στους κατοίκους της Ελλάδας την ευκαιρία να γίνουν μέρος της ιστορίας συμμετέχοντας στην ομάδα διοργάνωσης των τελετών. Υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με ταλαντούχους και εξαιρετικά έμπειρους καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τελετές έναρξης και λήξης που θα γοητεύσουν και θα εμπνεύσουν θεατές και τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο», δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Για τις τελετές έναρξης και λήξης απαιτείται η συμμετοχή περισσότερων των 8.000 εθελοντών ερμηνευτών με κατάρτιση στο χορό, στο θέατρο, στις μουσικές τέχνες και στην καλλιτεχνική ερμηνεία, όπως επίσης και αθλητών με ειδικότητα στις ακόλουθες αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνον: στίβο, γυμναστική, γιόγκα, αερόμπικ, μπόντι μπίλντιγκ, ποδηλασία, πολεμικές τέχνες. Για τη διοργάνωση των τελετών αναζητούνται, επίσης, περισσότεροι των 2.000 εθελοντών καλλιτεχνικής και τεχνικής υποστήριξης, με γνώσεις και εμπειρία στις θεατρικές παραγωγές ή σε άλλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και στις δοκιμές.

«Τα οικονομικά της Ολυμπιάδας πάνε καλά»

Ικανοποιημένα δηλώνουν τα αρμόδια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων κυβερνητικά στελέχη, από τις σχετικές με τους αγώνες του 2004 οικονομικές εξελίξεις, και ειδικότερα για τις λεγόμενες ολυμπιακές προσαρμογές. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. N. Χριστοδουλάκης και Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος, οι υφυπουργοί Πολιτισμού κ. Ν. Αλευράς και Τύπου κ. Τηλ. Χυτήρης, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων κ. Κ. Καρτάλης, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης, και ο τεχνικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. B. Μακρυωνίτης.

«Η συζήτηση για τα οικονομικά των Ολυμπιακών Αγώνων και για το κόστος των ολυμπιακών προσαρμογών έχει προχωρήσει πάρα πολύ ικανοποιητικά. Κινούμαστε σε ένα πλαίσιο αναφοράς, το οποίο είναι κοινά αποδεκτό, πάρα πολύ ορθολογικό και αντιμετωπίσιμο», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βενιζέλος, παραπέμποντας εμμέσως σε παλαιότερες έντονες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και «Αθήνας 2004» για τις υπερβάσεις στο κόστος των Αγώνων. Και αφού πρόσθεσε ότι αναλυτικές ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνουν την Παρασκευή, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας, συμπλήρωσε: «H συνεργασία που προηγήθηκε και η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έχει αποδώσει πάρα πολύ σημαντικούς καρπούς». O υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «σύμφωνα με οδηγίες του πρωθυπουργού και δική του ευθύνη και πρωτοβουλίες, πραγματοποιήθηκαν «πέντε μεγάλες διυπουργικές συσκέψεις στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την πλήρη και σε βάθος επισκόπηση για θέματα, όπως η ασφάλεια, η φιλοξενία, οι τελετές η φλόγα, οι σχέσεις μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κατασκευές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή