ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ζητούν ρύθμιση για τακτική αποπληρωμή όπως ο ΦΣΑ

Επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης που διασφαλίζει την τακτική αποπληρωμή από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου των λογαριασμών των φαρμακοποιών και στους συμβεβλημένους με το Δημόσιο γιατρούς, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ χαρακτηρίζει «λογική, δίκαιη και επιβεβλημένη» την επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης, καθώς όπως τονίζει «οι συμβεβλημένοι γιατροί χρειάζεται να περιμένουν ώς και έξι μήνες έως ότου πληρωθούν από το Δημόσιο».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

Αρχίζουν από 15 Σεπτεμβρίου

Από τις 15 ώς τις 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή σε AEI και TEI των παιδιών Ελλήνων του εξωτερικού και των παιδιών Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Θα ακολουθήσουν από 22 Σεπτεμβρίου ώς 2 Οκτωβρίου οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα όποια θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτεμβρίου. Οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για τις γυμναστικές ακαδημίες θα γίνουν από 22 ώς 29 Σεπτεμβρίου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩ- ΛΑΜΙΑΣ

Οδηγοί προσοχή γίνονται έργα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι στο εξής οι οδηγοί που κινούνται τις νυχτερινές ώρες (00.00-05.00) στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας κατά μήκος της διαχωριστικής νησίδας. H Τροχαία Αττικής ανακοινώνει ότι λόγω των έργων θα καταληφθεί η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Δυρραχίου μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ το ανώτατο όριο ασφαλείας θα μειωθεί στα 40 χλμ./ώρα.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ KATA ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Καθυστέρησε η ανέγερση σχολείων

Την κύρια ευθύνη στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για την καθυστέρηση των διαδικασιών ανέγερσης σχολείων στην περιοχή της πρωτεύουσας επέρριψε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου. Με αφορμή την απόφαση του νέου δημοτικού συμβουλίου να χαρακτηρίσει «χώρους σχολείων» 81.000 τ.μ. δεσμεύοντας για το σκοπό αυτό 41 οικόπεδα στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας, ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την εξέλιξη -συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή γι’ αυτό- ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αποδεικνύεται πόσο ορθή ήταν η επισήμανση και η επιμονή μου όλα τα προηγούμενα χρόνια για την αδράνεια της δημοτικής αρχής στο κρίσιμο ζήτημα της δέσμευσης χώρων».

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Κλείνει ο σταθμός Μοναστηρακίου

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση προς Κηφισιά δεν θα πραγματοποιούν στάση στο σταθμό Μοναστηρακίου, από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Οι επιβάτες από τον Πειραιά με προορισμό το σταθμό Μοναστηρακίου, θα αποβιβάζονται στην Ομόνοια και θα επιστρέφουν στο Μοναστηράκι. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Μοναστηράκι προς την Κηφισιά θα επιβιβάζονται σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά και από τα Πετράλωνα θα επιστρέφουν προς την Κηφισιά.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟ-ΠΟ

Ανήκει στον Τάκη Λουκανίδη

Ληστεία στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του πρώην άσου της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού Τάκη Λουκανίδη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βικέλα 24 στα Ανω Πατήσια σημειώθηκε χθες. Δύο άγνωστοι ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον υπάλληλο και αφαίρεσαν από τα ταμεία περίπου 380 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή