Εργαζόμενοι OKANA: λίγοι και με εξαντλητικά ωράρια

Εργαζόμενοι OKANA: λίγοι και με εξαντλητικά ωράρια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων από τα προγράμματα του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών υπηρεσιών, προκειμένου ο Οργανισμός να είναι πραγματικά αποτελεσματικός, είναι το βασικό αίτημα των εργαζομένων του Οργανισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον OKANA κ. Γιάννης Κακλαμάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου κ. Μιχάλης Λαζαρής και κ. Ολγα Αναγνώστου κατέστησαν σαφές ότι η απεργία αυτή δεν κλείνει τον κύκλο των κινητοποιήσεων, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές διεκδίκησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. O κ. Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας το πλαίσιο αιτημάτων, έκανε λόγο για τη «λίστα ντροπής», όπως χαρακτήρισε τη λίστα αναμονής για ένταξη στα προγράμματα υποκατάστασης, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξή της ενισχύει την άποψη ότι η λειτουργία του OKANA δεν είναι αποτελεσματική.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη στήριξη των θεραπευτικών προγραμμάτων με ενίσχυσή τους σε υποδομές και προσωπικό, αλλά και την ανάπτυξη νέων πολυμορφικών προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται σε όλες τις ειδικές ανάγκες των χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία προγραμμάτων και είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της Πάτρας, όπου οι εργαζόμενοι στο «στεγνό» πρόγραμμα του OKANA καλούνται να δουλέψουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, φθάνοντας στα όρια της εξάντλησης.

Κατόπιν τούτου, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που αποχωρούν από τον OKANA: από τους 10 παθολόγους που έχει ο Οργανισμός αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνο 5, ενώ και οι πέντε αναισθησιολόγοι που είχαν προσληφθεί αρχικά αποχώρησαν.

Ολα αυτά απαξιώνουν στη συνείδηση των πολιτών τον ρόλο του OKANA και δημιουργούν κοινωνικές αντιδράσεις κάθε φορά που ο Οργανισμός προγραμματίζει να δημιουργήσει μια καινούργια μονάδα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν στο πλαίσιο της υπογραφής μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αύξηση των αποδοχών τους με αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της εργασίας τους. Επίσης διεκδικούν την εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ. του OKANA, προκειμένου να συμμετέχουν στις αποφάσεις για την προοπτική του Οργανισμού, αλλά και τη δημιουργία ενός δημοκρατικού Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή