Ανάσα δροσιάς από σήμερα σε όλη τη χώρα

Ανάσα δροσιάς από σήμερα σε όλη τη χώρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή ανάσα δροσιάς περιμένει σήμερα και αύριο τους Αθηναίους αλλά και τους κατοίκους ολόκληρης της χώρας, καθώς η ενίσχυση των βορείων ανέμων και οι τοπικές καταιγίδες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ανακουφίζοντας όσους δεν έχουν την τύχη να απολαμβάνουν καλοκαιρινές διακοπές σε κάποια όμορφη παραλία.

Ετσι, από τους 39 βαθμούς που επικράτησαν χθες και προχθές στην Αθήνα και τους 37 στη Βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα διαμορφωθεί από 25 έως 35 βαθμούς στην Αττική και τη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Αττική οι τοπικές βροχές αναμένεται εκδηλωθούν -κυρίως στα βόρεια- κατά τις απογευματινές ώρες.

Αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και οι τοπικές βροχές, δίχως όμως η θερμοκρασία να μεταβληθεί αισθητά. Εξάλλου, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, οι βοριάδες θα περιοριστούν, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο υψηλών θερμοκρασιών ανάλογο με αυτόν που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες.

Οσοι πάντως προγραμματίζουν τις προσεχείς ημέρες να ταξιδέψουν προς κάποιο νησί της χώρας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς σύμφωνα με την EMY οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και τα δρομολόγια των πλοίων -εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή