10 χρόνια προσφοράς σε ομογενείς

10 χρόνια προσφοράς σε ομογενείς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη βαριά σκιά του θλιβερού γεγονότος της εκδημίας του Γιάννη Λάτση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2003, στην ακριτική Πωγωνιανή της Ηπείρου, η 10η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας (IAOA), το οποίο στηρίζει και χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η οικογένεια Γιάννη Σ. Λάτση. Το IAOA ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία και δωρεά του αειμνήστου Γιάννη Σ. Λάτση -ο οποίος κατήγετο από τη B. Ηπειρο- και συνεχίζει, με επιτυχία, να παρέχει διετή φιλοξενία, κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση σε 100 νέους ομογενείς εξ Αλβανίας, προσφέροντας επίσης οικονομική βοήθεια και σε άλλους τομείς, όπως η κοινωνική πρόνοια, η υγεία και ο πολιτισμός, συμβάλλοντας έτσι θετικά και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Πωγωνιανής έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα 1.520 σπουδαστές, οι οποίοι έχουν μαθητεύσει στα τμήματα μηχανικών αυτοκινήτων- ηλεκτρολόγων, φανοποιών, ξυλουργών – επιπλοποιών, κομμωτικής και υδραυλικών. Κατά τη φετινή τελετή αποφοίτησης παραδόθηκαν τα πτυχία σε 39 σπουδαστές όλων των τμημάτων, καθώς και επιταγές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ απονεμήθηκαν οι θεσμοθετημένες, πλέον, υποτροφίες ήθους και επίδοσης στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, πρώτου προέδρου του Ιδρύματος.

Μιλώντας προς τους παρευρεθέντες ο κ. Βαγγέλης Χρόνης, πρόεδρος του Ιδρύματος και γενικός διευθυντής του Ομίλου Λάτση, έκανε εκτενή ανφορά στο γεγονός της απώλειας του ιδρυτού του Ομίλου και του IAOA, Γιάννη Σ. Λάτση, στις 17 Απριλίου 2003, τονίζοντας ότι η πραγματική κινητήριος δύναμη του IAOA ήταν και θα είναι το απόθεμα φιλανθρωπίας, αλληλεγγύης και ουμανισμού που χαρακτήριζε τον Γιάννη Λάτση.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. B. Χρόνης ανακοίνωσε την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για την έναρξη, με την καινούργια σχολική χρονιά, του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος διετούς φοίτησης στη Μαγειρική Τέχνη. Επίσης, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του Ιδρύματος για καλύτερη επιτυχία των στόχων του, ο κ. B. Χρόνης ανήγγειλε και την απόφαση να παραμένουν κάθε χρόνο ως συνεργάτες της Σχολής Πωγωνιανής, μετά τη λήξη των σπουδών τους, δύο αριστούχοι απόφοιτοι αλλά και διακριθέντες για το ήθος τους, οι οποίοι θα αποτελούν τη γέφυρα επικοινωνίας με το Ιδρυμα και τους παλαιούς και νέους σπουδαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή