Οι φωτιές μύριζαν εμπρησμό, συναγερμός στην Αττική

Οι φωτιές μύριζαν εμπρησμό, συναγερμός στην Αττική

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονταν χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μάλιστα αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώθηκε στην Αττική εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, καθώς οι περισσότερες από αυτές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη. H πλέον επικίνδυνη εκδηλώθηκε στις 15.45 στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου και προκάλεσε υλικές ζημιές σε εξοχικές κατοικίες της περιοχής, ενώ μετέτρεψε σε στάχτη 100 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και σιτοκαλαμιών. H φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τρεις ώρες αργότερα και για την κατάσβεσή της χρειάστηκε η συμβολή 6 πυροσβεστικών αεροπλάνων, 24 οχημάτων και 60 πυροσβεστών.

Στα Καλύβια και στις Αλυκές

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Πάτημα Καλυβίων και στις Αλυκές Αναβύσσου, ευτυχώς όμως και οι δύο τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Τέλος, ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το έργο της κατάσβεσης στις Κεχριές Κορίνθου καθώς η περιοχή είναι κατάφυτη, ενώ εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση. H φωτιά κατέκαψε 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Κορίνθου κ. Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, όμως χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων δεν προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Κτήμα «Καρέλλα»

Εξάλλου, για «διαβολική σύμπτωση» κάνουν λόγο οι κάτοικοι του Αμαρουσίου σχολιάζοντας την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο κτήμα «Καρέλλα», το οποίο βρίσκεται στην προέκταση του κτήματος «Συγγρού». Την περασμένη Πέμπτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» κατά του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος σχεδιάζει να εκμισθώσει 128 στρέμματα σε επενδυτή για την κατασκευή θεματικού πάρκου. H απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε αφ’ ενός στην απουσία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αφ’ ετέρου σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα 100 από τα 128 στρέμματα αποτελούν δασική έκταση. «Το συγκεκριμένο τμήμα του κτήματος είναι πευκόφυτο. Οποιος επιχείρησε να βάλει φωτιά είχε στόχο να αφαιρέσει το τεκμήριο ότι η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως δασική», δήλωσε στην «K» η εκπρόσωπος των «Φίλων του δάσους Συγγρού» κ. Αμαρυλλίς Δεληγιάννη. «Ακόμα πάντως κι αν δεν πρόκειται για εμπρησμό, η πλήρης αδιαφορία του Δήμου για τον καθαρισμό και την προστασία του από πυρκαγιές είναι το ίδιο ένοχη», προσθέτει με νόημα η κ. Δεληγιάννη. H πυρκαγιά κατέκαψε οκτώ στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή