ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Συνελήφθησαν 4 Κινέζοι με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος της απάτης, μέσω πιστωτικών καρτών, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις πολίτες κινεζικής υπηκοότητας, που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την αστυνομία. O εντοπισμός τους έγινε δυνατός χάρις στη συντονισμένη προσπάθεια στελεχών της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων της Εθνοκάρτας, που μετά τη διαπίστωση ύποπτων συναλλαγών μέσω των συστημάτων τους, ενημέρωσαν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, που συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τέσσερις συλληφθέντες απασχολούν πάνω από ένα χρόνο τις γαλλικές τράπεζες, που φέρονται ως οι εκδότριες των πλαστών πιστωτικών καρτών. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών οργάνων εστιάζεται στο περιεχόμενο κατασχεθέντος cd, που εκτιμάται ότι περιέχει αριθμούς και κωδικούς και άλλων πλαστών πιστωτικών καρτών, πέραν των δέκα που βρέθηκαν ήδη στην κατοχή τους. H έρευνα συνεχίζεται με στόχο τις διασυνδέσεις των συλληφθέντων, οι οποίοι εκτιμάται ότι αποτελούν μέλη ευρύτερης σπείρας, που δρα τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ

Τραυματίστηκαν ελαφρά 7 επιβάτες

Παρ’ ολίγον τραγωδία χθες το απόγευμα στον Παγασητικό κόλπο, όταν ένα δελφίνι με 75 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σκιάθος – Βόλος, προσέκρουσε σε βραχονησίδα του Τρικερίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 7 άτομα. Από τη σύγκρουση, το δελφίνι άρχισε να γεμίζει νερά που έφτασαν το μισό μέτρο και επικράτησε πανικός. Στο σημείο, όμως, έσπευσε δεύτερο δελφίνι, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες και συνέχισαν το ταξίδι τους προς το λιμάνι του Βόλου. Τρεις επιβάτες νοσηλεύονταν έως αργά χθες στο νοσοκομείο του Βόλου χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. O κυβερνήτης του σκάφους ανακρινόταν μέχρι αργά από τις λιμενικές αρχές.

ΜΑΛΛΟΠΤΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ

«Κάποιες παράξενες λάμψεις»

Κλήσεις για «ένα δυνατό φως στον νυχτερινό ουρανό, που έσβησε πέφτοντας» δέχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι αστυνομικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Κάτοικοι στη Χαλκιδική (αρκετοί πίστεψαν ότι έπεσε στη θάλασσα), στη Δράμα, στις Σέρρες κι αλλού ανέφεραν ότι είδαν μια δυνατή λάμψη να εμφανίζεται και να σβήνει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων που καταγράφονται παρόμοιες μαρτυρίες, οι οποίες μπορεί μεν να εξάπτουν τους αναγνώστες επιστημονικής φαντασίας και ανεξήγητων φαινομένων, αλλά για τους επιστήμονες, όπως ο καθηγητής αστρονομίας του ΑΠΘ κ. Στ. Αυγολούπης, το φαινόμενο μάλλον δεν είναι ασυνήθιστο και αποδίδεται είτε σε πτώσεις μετεωριτών (το πιο πιθανό) είτε στα λεγόμενα «διαστημικά σκουπίδια», από έναν αριθμό περίπου 4.000 που έχουν σκορπιστεί στο Διάστημα μετά το 1967 από διάφορες αποστολές. Το ενδιαφέρον των ειδικών επιστημόνων εστιάζεται πάντως στη συχνότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή