Πυρκαγιές σε Ηλεία και Αλεξανδρούπολη

Πυρκαγιές σε Ηλεία και Αλεξανδρούπολη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φλόγες τύλιξαν χθες -για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες- εκτάσεις του νομού Ηλείας, λόγω πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου. Τη Δευτέρα το απόγευμα είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λαμπέτη, η οποία αφού κατέστρεψε περίπου 1.000 στρέμματα με πεύκα και καλλιέργειες και απείλησε το μοναστήρι της Παναγιάς Κρεμαστής, ετέθη υπό μερικό έλεγχο χθες το πρωί. Ομως το μεσημέρι εκδηλώθηκαν νέες φωτιές στις περιοχές Βασιλάκι, Ξηρόκαμπο, Μαραθιά και στον σκουπιδότοπο Αμαλιάδας. Στη προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών της Ηλείας πήραν μέρος περισσότερα από 50 πυροσβεστικά οχήματα με 250 άνδρες, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ολες οι πυρκαγιές ήταν έως χθες το απόγευμα υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και στη δασική περιοχή μεταξύ των ορεινών κοινοτήτων Κίρκης και Συκορράχης Αλεξανδρούπολης. H πυρκαγιά κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ απείλησε την προστατευόμενη περιφραγμένη περιοχή όπου διαβιούν ζαρκάδια. Στην περιοχή έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης με 60 άνδρες, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Κάναντερ και δύο ελικόπτερα. Φωτιές που τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο σημειώθηκαν στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στο Αστρος Κυνουρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή