Βένιος Αγγελόπουλος: «O Γιωτόπουλος, ένας άλλος εγώ»

Βένιος Αγγελόπουλος: «O Γιωτόπουλος, ένας άλλος εγώ»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της αθωότητας του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου υπεραμύνθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κατάθεσή του που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βένιος Αγγελόπουλος. Οπως προέκυψε από τα λεγόμενά του, ο μάρτυρας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την υπόθεση της 17εν γένει, αφού όπως είπε ρώτησε ψυχιάτρους, αλλά και αναισθησιολόγους για το θέμα της απολογίας του Σάββα Ξηρού και κατά πόσο αυτός ήταν σε θέση λόγω της κατάστασής του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μια τέτοιας διαδικασίας. Ουδείς ωστόσο δέχθηκε να καταθέσει επισήμως στο δικαστήριο, καθώς όπως είπε και ο μάρτυρας «ισχύει η δεκάτη εντολή ού μπλέξεις…».

Η ενασχόληση του κ. Αγγελόπουλου με την υπόθεση προκάλεσε την απορία του προέδρου κ. Μιχάλη Μαργαρίτη, ο οποίος ζήτησε να μάθει τους λόγους. H απάντηση του μάρτυρα αφοπλιστική. «Γιατί θα μπορούσα να βρίσκομαι εγώ στο εδώλιο… O Γιωτόπουλος είναι ένας άλλος εγώ όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Χώρια που έκανε και την κουταμάρα της ζωής του με αυτή την ιστορία του ψευδωνύμου. Εάν δεν τον βοηθήσω εγώ, τότε ποιος;».

Ομως, εκτός από τον Γιωτόπουλο, ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε ότι γνωρίζει και τους Θεολόγο Ψαραδέλλη και Γιάννη Σερίφη. «Θα πρέπει να καταθέσω ότι σε αυτή τη δίκη δικάζονται δύο υποθέσεις. H μία είναι η δίκη της 17και η άλλη είναι δίκη μερίδας της αντίστασης κατά της χούντας», σημείωσε ο μάρτυρας, παραπέμποντας στην αντιστασιακή δράση μερίδας των κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή