Κοινό ελληνογαλλικό πτυχίο

Κοινό ελληνογαλλικό πτυχίο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία σταθερής συνεργασίας, με ανταλλαγές φοιτητών και απόδοση διπλών πτυχίων, προχώρησε η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την ιστορική Γαλλική Σχολή Γεφυρών και Οδοστρωμάτων (Ecole Nationale des Ponts et Chaussees).

H συμφωνία, που παρουσιάζει σήμερα η «K», προβλέπει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2003 -2004 φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, που έχουν συμπληρώσει το τρίτο έτος σπουδών τους, θα μπορούν να φοιτούν στη Γαλλική Σχολή Γεφυρών και Οδοστρωμάτων. Το αντίστροφο θα ισχύει και για τους Γάλλους φοιτητές της προαναφερόμενης σχολής.

Ηδη οι πρώτοι Γάλλοι φοιτητές που θα φοιτήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο στο ΕΜΠ έχουν επιλεγεί. Οπως προβλέπει η συμφωνία των δύο ιδρυμάτων με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές θα αποκτούν διπλό δίπλωμα με τον τίτλο «Μηχανικός της Εθνικής Σχολής Γεφυρών και Οδοστρωμάτων και της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου».

Πρόκειται για την πρώτη σε υψηλό επίπεδο συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων με ξένα, η οποία ανοίγει νέους δρόμους και για τις μεταπτυχιακές σπουδές και τη διασύνδεση της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Τυχόν επέκταση ανάλογων συνεργασιών και άλλων σχολών με αντίστοιχες υψηλού επιπέδου ξένες, είναι δυνατόν να προσφέρουν τη ζητούμενη, εδώ και χρόνια, αναβάθμιση του επιπέδου της παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή