Μαλώνουν για τα «κόκκινα φανάρια»

Μαλώνουν για τα «κόκκινα φανάρια»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επανεξέταση και πιθανώς την τροποποίηση του νόμου για τη λειτουργία των οίκων ανοχής, συζητεί το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία των ιεροδούλων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Π. Γεωργιάδη.

Μετά περίπου τέσσερα χρόνια που έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, χωρίς ποτέ να έχει εφαρμοστεί, το υπουργείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της τροποποίησής του, την ώρα μάλιστα που η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας ανέλαβε πρωτοβουλία για την εφαρμογή του νόμου, υλοποιώντας τις διατάξεις για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των οίκων ανοχής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, σε πρόσφατη συνεδρίαση, αποφάσισε να λειτουργούν οι οίκοι ανοχής που θα έχουν άδεια, εφόσον πληρούν σχετικούς όρους. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, ο δήμος αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία κατ’ αρχήν 15 οίκων ανοχής, οι οποίοι λειτουργούν σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από σχολεία, παιδικές χαρές, εκκλησίες, κέντρα νεότητας, φροντιστήρια κ.ά.

Ανάμεσα στους πρώτους 15 οίκους ανοχής που θα σφραγιστούν, υπάρχει ένας για τον οποίο έχουν υποβληθεί 41 μηνύσεις, άλλοι για τους οποίους έχουν υποβληθεί από 10 έως 15 μηνύσεις και ένας που λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από σχολείο.

Αυτή η τελευταία απόφαση του δήμου έβγαλε χθες, για δεύτερη μέρα, τις ιερόδουλες στο δρόμο, οι οποίες πραγματοποίησαν και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων, καθώς εκτός από την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας επτά υπουργών ισότητας, που διαφωνούν με την απόφαση του δήμου Αθηναίων, χθες αποτέλεσε και το αντικείμενο «διαπληκτισμού» μεταξύ της Δανής υπουργού Ισότητας και της Σουηδής ομολόγου της. H Δανή υπουργός, η οποία διαφώνησε με την επιστολή διαμαρτυρίας, παρ’ ότι αρχικά είχε συνταχθεί (απεσύρθη όμως μετά τις διευκρινίσεις από το δήμο Αθηναίων), κατηγόρησε τη Σουηδή ομόλογό της και την πρωτοβουλία που ανέλαβε, για «αυτάρεσκη, απρεπή και άσκοπη ανοησία σε επίπεδο νηπιαγωγείου». «H πορνεία», επισημαίνει, «είναι νόμιμη στην Ελλάδα και δεν θα την περιορίσουμε, με το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο».

Η Σουηδή υπουργός Ισότητας κ. M. Βίμπεργκ, σε δήλωσή της, αναφέρει: «Αυτό που έχουμε μάθει εμείς είναι ότι πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 30 οίκοι ανοχής, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό γιατί υποστηρίζεται ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση. Αυτό με έκανε να εξοργιστώ, καθώς δεν νομίζω ότι συμβαδίζει με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή