Λαθρομετανάστες στα χέρια Ιρακινών

Λαθρομετανάστες στα χέρια Ιρακινών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες διακινούσε στη χώρα μας μέσω Τουρκίας κύκλωμα Ιρακινών, το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη κρατώντας ομήρους τους λαθρομετανάστες και ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά ως λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Στην αστυνομία είχε φθάσει εδώ και καιρό η πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος και έπειτα από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκε στην Ομόνοια 40χρονος Ιρακινός, μέλος του κυκλώματος, ο οποίος διαπραγματευόταν την απελευθέρωση Ιρανής, ζητώντας από ομοεθνείς της 2.000 ευρώ. O 40χρονος συνελήφθη και από την εξέτασή του οι αστυνομικοί έφθασαν σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στους Αγίους Αναργύρους, όπου βρέθηκαν φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες 28 Ιρανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους έξι γυναίκες και έξι παιδιά. Εκεί συνελήφθησαν άλλοι δύο Ιρακινοί, οι οποίοι φρουρούσαν το σπίτι και επιτηρούσαν τους ομήρους.

Οι μαρτυρίες των ομήρων λαθρομεταναστών ήταν συγκλονιστικές. Οπως κατέθεσαν στην αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος τους κακοποιούσαν συστηματικά, ενώ τους είχαν αφήσει χωρίς τροφή για πολλές ημέρες. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, τρεις πλαστές άδειες οδήγησης κι ένα διαβατήριο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τέταρτου Ιρακινού, που θεωρείται επίσης μέλος του κυκλώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή