Φωτοβολταϊκά και στον ΟΑΣΘ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα φωτισμού με ηλιακή ενέργεια εισέρχονται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πρόκειται να ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες την εγκατάσταση 100 τέτοιων συστημάτων σε ισάριθμες στάσεις λεωφορείων περιφερειακών γραμμών. Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί 57 φωτοβολταϊκά συστήματα σε στάσεις λεωφορείων στις περιοχές Σίνδου, Ιωνίας, Ωραιοκάστρου, Χορτιάτη, Φιλύρου, Πανοράματος και στο επόμενο δεκαήμερο θα τοποθετηθούν άλλα 43 στις περιοχές Τριαδίου, Επανομής, Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου. Η εγκατάσταση και η λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων για την συλλογή ηλιακής ενέργειας αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ο Οργανισμός και το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών θα παρακολουθήσουν το προσεχές διάστημα τη λειτουργικότητα και την ωφελιμότητά του με σκοπό να ενταχθεί αυτό σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αξιοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επιλογή των στάσεων στις οποίες τοποθετήθηκαν τα φωτοβολταϊκά συστήματα δεν υπήρξε τυχαία, αλλά όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ είναι στάσεις με ανύπαρκτο ή ελλιπή φωτισμό.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα τροφοδοτούνται με ενέργεια από το ηλιακό φως και ενεργοποιούνται για να φωτίζουν την στάση που αναμένει ο επιβάτης τις νυχτερινές ώρες, με το πάτημα ενός διακόπτη που είναι εγκατεστημένος σε προσιτή θέση στον στύλο της στάσης.

Ετσι είναι ευκολότερος ο εντοπισμός του επιβάτη από τον οδηγό του λεωφορείου, ενώ δημιουργούνται και συνθήκες ασφαλέστερης αναμονής τόσο ως πρός τα κινούμενα οχήματα όσο και προς άλλους ενδεχόμενους κινδύνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή