Αρχίζει η «μετακόμιση» στο Αττικό

Αρχίζει η «μετακόμιση» στο Αττικό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία (αυτή τη φορά…) για την έναρξη λειτουργίας κλινικών βρίσκεται το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, καθώς από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η μεταφορά των πρώτων πανεπιστημιακών κλινικών που θα ενταχθούν το νοσοκομείο. Χρονικός ορίζοντας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, οπότε το νοσοκομείο θα αρχίσει να δέχεται και τους πρώτους ασθενείς για νοσηλεία.

Ευρεία σύσκεψη

Χθες, για το όλο θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο υπό τον υπουργό Υγείας, Πρόνοιας κ. Κώστα Στεφανή με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Εκτορα Νασιώκα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Χαρ. Σοφιανού, του διοικητή του νοσοκομείου κ. Νίκου Πολύζου, του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) κ. Αγγελου Γαβαλά και των διευθυντών των πανεπιστημιακών κλινικών που έχει αποφασιστεί ότι θα στελεχώσουν το Αττικό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση και λειτουργία των κλινικών τόσο ως προς το καθαρά κλινικό έργο όσο και το εκπαιδευτικό. Οι διευθυντές των πανεπιστημιακών κλινικών δεσμεύθηκαν η μεταφορά των πρώτων κλινικών που θα στελεχώσουν το Αττικό να ξεκινήσει σταδιακά από 1η Σεπτεμβρίου. H σύσκεψη συνέπεσε και με την ολοκλήρωση ενός μέρους των μελετών από πλευράς της ΔΕΠΑΝΟΜ για τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού και κλινικού έργου των πανεπιστημιακών κλινικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας κ. K Στεφανή και Πέτρου Ευθυμίου, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι πανεπιστημιακές κλινικές που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση στο Αττικό είναι: η Δ΄ Παθολογική Κλινική (στεγάζεται στο Σισμανόγλειο) υπό τη κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, η B΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Ειδική Νοσολογία και Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο (Ευαγγελισμός) υπό τον κ. Σωτήρη Ράπτη, η Γ΄ Χειρουργική-Αγγειοχειρουργική Κλινική (Σωτηρία) υπό τον κ. Γ. Καρατζά, η Δ΄ Χειρουργική Κλινική (Γενικό Κρατικό Νίκαιας) υπό τον κ. Γεώργιο Πέρρο, η B΄ Ουρολογική Κλινική (Σισμανόγλειο) υπό τον κ. Ιωάννη Καστριώτη, η A΄ Ορθοπεδική κλινική (KAT) υπό τον κ. Παναγιώτη Σουκάκο, η B΄ Καρδιολογική Κλινική (Ωνάσειο) υπό τον κ. Δ. Κρεμαστινό και το Εργαστήριο Ακτινολογίας (Σισμανόγλειο) υπό τον κ. Νικόλαο Κελέκη. H ίδια υπουργική απόφαση ορίζει και την εγκατάσταση στο Αττικό των κλινικών: Γ΄ Μαιευτική-Γυναικολογική, Καρδιοχειρουργική (Ερ. Σταυρός), Θωρακοχειρουργική, E΄ Χειρουργική και A΄ Ψυχιατρική, η οποία και θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο στάδιο λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η επόμενη φάση

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στεφανής κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, προχθές υπεγράφη και νέα κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία στο Αττικό θα εγκατασταθούν στην επόμενη φάση ολοκλήρωσης του νοσοκομείου για τον Παθολογικό Τομέα, η B΄ Αφροδιοσιολογική και Δερματολογική Κλινική, η B΄ Νευρολογική, η B΄ Πνευμονολογική και η B΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και για τον Χειρουργικό Τομέα η B΄ Οφθαλμολογική Κλινική, η B΄ Αναισθησιολογική, η B΄ ΩΡΙΛΑ, και η B΄ Νευροχειρουργική-Νευροτραυματιολογική Κλινική. Τέλος, όσον αφορά στον Τομέα Απεικόνισης, στο Αττικό θα εγκατασταθούν τα εξής εργαστήρια: Αιματολογίας, Κλινικής Μικροβιολογίας, Διαγνωστικής Κυτταρολογίας, Παθολογικής Ανατομικής, Ανοσολογίας και Βιοχημείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή