Δερβένι: αναστάτωση από τα 4,5 Ρίχτερ

Δερβένι: αναστάτωση από τα 4,5 Ρίχτερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σεισμική διέγερση βρίσκεται από τις 24 Ιουλίου η ευρύτερη περιοχή της Ακράτας, όπου έχουν σημειωθεί συνολικά οκτώ σεισμικές δονήσεις μεγέθους πάνω από 3,5 Ρίχτερ. Χθες, τα ξημερώματα, στη 1.44 π.μ., ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στο Δερβένι με 4,5 Ρίχτερ, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο.

Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς συνοδευτόταν από δυνατή βοή, εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα νότια του Δερβενίου και είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα.

Οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και για τον λόγο αυτό θα παρακολουθούν με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον την εξέλιξη τις επόμενες 48 ώρες. «Υπάρχει μια σχετική σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Κορινθιακού, αλλά δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας», επισημαίνει στην «K» η σεισμολόγος Γεωργία Πανοπούλου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δερβενίου είχαν σημειωθεί στο παρελθόν δύο μεγάλοι σεισμοί: ένας το 1938 μεγέθους 6,4 Ρίχτερ και το 1992 5,7 Ρίχτερ.

3,5 Ρίχτερ στην Κοζάνη

Στο μεταξύ, μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 1995 στη Κοζάνη, ζωντάνεψε χθες στους κατοίκους της περιοχής, ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε επίκεντρο 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοζάνης, κοντά στην τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο σεισμός δεν εμπνέει καμία ανησυχία, εξαιτίας του μικρού μεγεθους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή