Εκτακτη βοήθεια καυσίμων στο EKAB

Εκτακτη βοήθεια καυσίμων στο EKAB

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μόνο το 30% των πρατηρίων υγρών καυσίμων διέθεταν χθες το βράδυ βενζίνη στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Το ένα μετά το άλλο τα πρατήρια υγρών καυσίμων εξαντλούσαν τα τελευταία αποθέματα αναρτώντας τη σχετική πινακίδα που πληροφορούσε τους οδηγούς ότι δεν υπάρχουν καύσιμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης κ Δ. Βασιλειάδη, έως σήμερα το μεσημέρι (και εάν η απεργία συνεχιστεί) δεν θα υπάρχει σταγόνα βενζίνης στη Θεσσαλονίκη.

Εξω από τα πρατήρια που έτυχε χθες να διαθέτουν ακόμη βενζίνη είχαν σχηματιστεί ουρές Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων ανέμεναν υπομονετικά αρκετή ώρα για «να φουλάρουν».

Τα προβλήματα στην αγορά της Θεσσαλονίκης από την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων ήταν εμφανή και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ Χάρη Καστανίδη και του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη προκειμένου να δοθούν καύσιμα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες.

Για να αποφευχθούν προβλήματα στη μεταφορά ασθενών αποφασίστηκε να δοθούν 3.500 λίτρα βενζίνης στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, με τις οποίες θα καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενοφόρων σε καύσιμα.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, όλες οι υπηρεσίες της νομαρχίας βρίσκονταν επί ποδός για την κατά το δυνατόν αποφυγή ταλαιπωρίας των εποχουμένων. Καλύτερη συγκριτικά με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης ήταν έως χθες το απόγευμα η κατάσταση σε πρατήρια άλλων νομών της Βορείου Ελλάδας, αφού υπήρχαν διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων, αλλά ήταν θέμα 24ωρου να γίνει και εκεί εμφανής η έλλειψη καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων κ. Βασιλειάδη, η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων αποφασίστηκε ημέρα που συνήθως ανεφοδιάζονται τα πρατήρια και καθώς αυτή έγινε, και απροειδοποίητα, πολλά πρατήρια βρέθηκαν ήδη από το ξεκίνημα της απεργίας, με άδειες δεξαμενές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή