Περιχαρής ο κ. K. Σημίτης πάτησε «το κουμπί»

Περιχαρής ο κ. K. Σημίτης πάτησε «το κουμπί»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πατώντας ένα μικρό κουμπί, χωρίς να κόψει την παραδοσιακή «κορδέλα», ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, χθες το πρωί, εγκαινίασε τη νέα Περιφερειακή Υμηττού μαζί με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. B. Παπανδρέου με παρόντα τον κ. Κώστα Λαλιώτη, επί των ημερών του οποίου υπεγράφησαν οι συμβάσεις. «Το σχέδιό μας γίνεται πραγματικότητα» είπε ο πρωθυπουργός «επεμβαίνουμε ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των Αθηναίων και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. H Περιφερειακή Υμηττού αποτελεί υπόδειγμα έργου που μπορεί να συγκριθεί με τα πλέον πρωτοποριακά έργα της Ευρώπης».

Απαντώντας στις θέσεις της Ν.Δ. για έργα βιτρίνας ο κ. Σημίτης υπεραμύνθηκε: «Το έργο είναι εντυπωσιακό. Το βλέπετε. Υπάρχει. Δεν είναι μακέτα, παρά τα όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. Και θα συνεχίζουμε έτσι. Το έργο αυτό δείχνει ότι αναβαθμίζουμε την Ελλάδα, δημιουργούμε έργο υποδομής και εξασφαλίζουμε όρους ανάπτυξης. Σήμερα η χώρα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Στόχος μας όμως ήταν, και παραμένει, η ισχυρή Ελλάδα». Και… φιλοφρονήσεων συνέχεια. «Πρωθυπουργό των έργων» απεκάλεσε τον κ. Σημίτη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία υποστήριξε ότι «αν εξαιρέσουμε τις καθυστερήσεις που οφείλονται στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στα αρχικά χρονοδιαγράμματα χωρίς καμία καθυστέρηση αλλά και χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση».

«Στο έργο αυτό» είπε η κ. Παπανδρέου «προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και το πετύχαμε. Εχουμε ένα θετικό ισοζύγιο 200.000 επιπλέον δένδρων που φυτεύτηκαν, έναντι αυτών που κόπηκαν και δημιουργήσαμε ένα δρόμο που θα διευκολύνει τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Η κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Λαλιώτη -τον ονόμασε μάλιστα και «οραματιστή» του έργου- τους ανθρώπους της «Αττικής Οδού», όπως και τους 5.000 εργαζόμενους που δούλεψαν για την υλοποίησή του.

«Βεβαίως γνωρίζω πολύ καλά ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα» είπε τέλος η κ. Παπανδρέου. «Ομως η ταλαιπωρία αυτή θα είναι προσωρινή. Θα αποδώσουμε έργα ποιοτικά που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή