Γαύδος: η μοναδική μαθήτρια δεν θέλει τη δασκάλα

Γαύδος: η μοναδική μαθήτρια δεν θέλει τη δασκάλα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

XANIA. Το δικαίωμα της μάθησης στερείται το ένα και μοναδικό παιδί του δημοτικού σχολείου της Γαύδου. Αιτία είναι όπως ισχυρίζονται οι γονείς του παιδιού, η εχθρική συμπεριφορά της δασκάλας, η οποία, βάσει καταγγελιών, έφθασε στο σημείο να κλειδώσει τη μαθήτριά της μέσα στο σχολείο και να μην της επιτρέπει να προαυλίζεται μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Αγανακτισμένοι οι γονείς ζητούν την άμεση αντικατάσταση της εκπαιδευτικού, προκειμένου να συνεχίσει το παιδί τους το σχολείο.

Η μικρή Θεοδώρα Γυαλινάκη είναι μαθήτρια της Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Ζει στην ακριτική Γαύδο στερούμενη όλα εκείνα που για ένα παιδί της ηλικίας της θεωρούνται δεδομένα. H μάθηση έγινε για κείνη εφιάλτης από τη στιγμή που διορίστηκε στο δημοτικό σχολείο του νησιού μια εκπαιδευτικός, η οποία σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι γονείς και το ίδιο το παιδί, έχει αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά. Αποτέλεσμα, το σχολείο παραμένει κλειστό για το μοναδικό παιδί, το οποίο αρνείται κατηγορηματικά να καθίσει στο θρανίο, έχοντας απέναντί του τη συγκεκριμένη δασκάλα. H περσινή σχολική χρονιά κύλησε σύμφωνα με τη μητέρα της Θεοδώρας, Κυριακή Γυαλινάκη, με πολλά προβλήματα. H δασκάλα απαιτούσε από τους γονείς και τον πρόεδρο της κοινότητας αλλαγές στο ωράριο διδασκαλίας, απαγόρευε από τη μαθήτριά της να προαυλίζεται μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου, ενώ έφθασε στο σημείο να κλειδώσει την 8χρονη Θεοδώρα μέσα στη σχολική αίθουσα.

Η κ. Γυαλινάκη έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, συνάντησε ακόμα και τον υπουργό Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου, όμως μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις της πέφτουν στο κενό.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων Γιάννη Λουπάκη, η δυσκολία μετακίνησης της εκπαιδευτικού από τη Γαύδο έγκειται στο ισχύον νομικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε δυσπρόσιτες περιοχές για τρία χρόνια. O ίδιος έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η δασκάλα του δημοτικού σχολείου της Γαύδου να αποσπαστεί σε σχολείο των Χανίων και το σχολείο του ακριτικού νησιού να επαναλειτουργήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή