Οι εμπρηστές του Σέιχ-Σου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Απόπειρα εμπρησμού του δάσους του Σέιχ Σου έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, όταν στις παρυφές του εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε πέντε διαφορετικά σημεία. Αγνωστος άναψε φωτιές σε θάμνους, πλησίον πευκόφυτων περιοχών, κατά μήκος της περιφερειακής οδού από το Πανόραμα έως το Ασβεστοχώρι, οι οποίες ωστόσο σβήστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι φωτιές έγιναν αντιληπτές από το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας και προκλήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 17.30 και 18.10 σε πέντε σημεία.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης πέτυχαν να ελέγξουν τις εστίες μολονότι η ένταση των ανέμων έφτανε τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, επιτόπου παρέμεναν πολλά οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής ενώ δεκάδες άντρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτένιζαν» το δάσος για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. H γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν τις προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης των επίδοξων εμπρηστών. Τον Ιούλιο του 1997, πυρκαγιά είχε καταστρέψει περισσότερα από δεκαπέντε χιλιάδες στρέμματα με πεύκα στο Σέιχ Σου και είχε απειλήσει και κατοικημένες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT