Οι ληστές χτύπησαν και χθες

Οι ληστές χτύπησαν και χθες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά δύο αυξήθηκε χθες ο αριθμός των ληστειών σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων, καθώς οι ληστές δεν άφησαν να πάει χαμένη η τελευταία ημέρα του χρόνου και αποχαιρέτησαν το 2003 επιδιδόμενοι στη γνωστή τους ασχολία, φροντίζοντας να κάνουν ρεβεγιόν με γεμάτες τσέπες και με τα πρώτα έξοδα της νέας χρονιάς εξασφαλισμένα. H πρώτη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.30 π.μ. και είχε στόχο το υποκατάστημα της Eurobank στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών, στο Αιγάλεω. Οι δράστες ήταν τρεις. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθαν από την τράπεζα και επιβιβάσθηκαν σε I.X., που είχαν σταθμεύσει λίγα μέτρα πιο πέρα, με το οποίο απομακρύνθηκαν πριν φθάσουν στο σημείο οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγα λεπτά μετά τη 1 π.μ. ήταν η σειρά του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 205, στο Παλαιό Φάληρο. Και πάλι τρεις δράστες αφαίρεσαν με την απειλή όπλων άγνωστο χρηματικό ποσό και κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί. Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο δράστες των δύο ληστειών να ήταν τα ίδια άτομα, που είχαν προσχεδιάσει το διπλό χτύπημα.

Σύλληψη στα Ιωάννινα

Εν τω μεταξύ, στα Ιωάννινα συνελήφθη από αστυνομικούς ο δράστης της ληστείας, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε βάρος χρηματαποστολής της εταιρείας «Group 4», έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον 43χρονο Κώστα Γκόγκο, ο οποίος είναι παλαιός γνώριμος των διωκτικών αρχών της περιοχής, καθώς είχε απασχολήσει για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Μάλιστα, ο Γκόγκος είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, έπειτα από σχετικές πληροφορίες, έκαναν έφοδο στο σπίτι του, όπου βρήκαν τον σάκο με τα χρήματα που είχε αρπάξει από τη χρηματαποστολή, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών. O ίδιος ομολόγησε ότι διέπραξε τη ληστεία, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή