Καταστροφικές πλημμύρες στην Ξάνθη

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ξάνθη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σοβαρές καταστροφές προκάλεσαν στο νομό Ξάνθης οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε οικισμούς.

Οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης τέθηκαν σε επιφυλακή πριν από την Πρωτοχρονιά και με χωματουργικά μηχανήματα πραγματοποίησαν καίριες επεμβάσεις στους οικισμούς όπου παρουσιάστηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, όπως σε αυτόν της Κεντητής. Τα μηχανήματα της νομαρχίας χρειάστηκε να επέμβουν και στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ξάνθης-Καβάλας καθώς νερά και χώματα σκέπασαν το οδόστρωμα και δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά έχουν καλυφθεί από τα νερά της βροχής στο δήμο Βιστωνίδας και στο δήμο Αβδήρων. Οι περιοχές στις οποίες εμφανίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι πέριξ των οικισμών Κουτσού, Σιδηνής και Σέλερου.

Με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες, αρμόδιος των τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης αναχωμάτων και διάνοιξης ρεμάτων στην πεδιάδα της Ξάνθης, έργα που δεν έγιναν, παρά τις έγγραφες διαπιστώσεις και επισημάνσεις προς την Περιφέρεια, εξαιτίας των μειωμένων κονδυλίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή