ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ KAI ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Οι πρώτες ληστείες του 2004 σε τράπεζες

Δύο ληστείες εις βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων – οι πρώτες για το 2004 – σημειώθηκαν χθες. H πρώτη ληστεία του νέου έτους σημειώθηκε εις βάρος υποκαταστήματος της Eurobank. Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα, στη λεωφόρο Αμφιθέας 70, στο Παλαιό Φάληρο, λίγο μετά τη 1.30 μ. μ. Με την απειλή όπλου ο ένας δράστης ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες. O συνεργός του πλησίασε τα ταμεία και άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες εξήλθαν της τραπέζης και επιβιβάσθηκαν σε μοτοσικλέτα, που είχαν σταθμεύσει ακριβώς έξω από το υποκατάστημα. Λίγο πριν από τις 3 μ. μ. σημειώθηκε η δεύτερη ληστεία, εις βάρος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Κανάρια, στην Ηλιούπολη. Δύο άγνωστοι άρπαξαν με την απειλή όπλου άγνωστο χρηματικό ποσό και κατάφεραν να διαφύγουν με I. Χ.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πτώματα στην Κω

Δύο πτώματα ανδρών, άγνωστης ταυτότητας, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν προχθές το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ψαλιδίου της Κω. Τα πτώματα που βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης πιθανολογείται ότι ανήκουν σε λαθρομετανάστες. Ωστόσο, έρευνες διενεργούνται στην ευρύτερη περιοχή από τη λιμενική αρχή Κω και τις όμορες λιμενικές αρχές για τυχόν εντοπισμό και άλλων πτωμάτων, ενώ παράλληλα διενεργείται προανάκριση.

ΣΕ AYTOKINHTO ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Επίθεση με γκαζάκια

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια δέχθηκε, χθες τα ξημερώματα, αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό κάτω από το, σταθμευμένο επί της οδού Σερίφου 7, όχημα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο και ελαφρότερες σε διπλανό IXE, προτού τη σβήσουν άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πρόκειται για τη δεύτερη εμπρηστική ενέργεια που εκδηλώνεται στη Θεσσαλονίκη το 2004, καθώς λίγες ώρες μετά την έλευση του χρόνου εξερράγησαν τρεις αυτοσχέδιοι μηχανισμοί στο κτίριο της πολεοδομίας στο κέντρο της πόλης.

ΗΘΕΛΕ XPHMATA ΓΙΑ NA ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Σύλληψη εκβιαστή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 34χρονος υπήκοος Γεωργίας στην πλατεία Αριστοτέλους ο οποίος απαιτούσε εκβιαστικά από έναν 38χρονο Ελληνα το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να ανακαλέσει την αρχική του κατάθεση, ως μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος ανιψιού του 38χρονου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. O δράστης συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε, από τον 38χρονο ως προκαταβολή το προσημειωμένο ποσό των 500 ευρώ.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΔΙΑΚΟΠΩΝ

Στα θρανία από την Πέμπτη

Στα μαθητικά θρανία… και βάσανα επιστρέφουν από την Πέμπτη οι περίπου 1,5 εκ. μαθητές όλων των βαθμίδων. Μετά τη ραστώνη των διακοπών -που δεν είναι η ίδια για όλους, αφού οι περισσότεροι μαθητές λυκείου συνεχίζουν την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις- τα μαθήματα ξαναρχίζουν για το δεύτερο τρίμηνο του σχολικού έτους, το οποίο υπενθυμίζεται ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά. Χωρίς δηλαδή, σύμφωνα με τη σχετική διαβεβαίωση του υπουργείου Παιδείας, να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων τον προσεχή Αύγουστο.

ΣΤΟΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πειραιά προχωρεί σήμερα η Τροχαία, λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Πιο συγκεκριμένα, από τις 9.30 π. μ. έως τη 1 μ. μ. θα διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ θα απαγορευθεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου και Εθνικής Αντιστάσεως και στην Ακτή Μιαούλη. Από τις 11 π. μ. έως τη 1 μ. μ. θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή