Μεγάλη αγωνία για τους ναυτικούς

Μεγάλη αγωνία για τους ναυτικούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων Ελλήνων ναυτικών του δεξαμενόπλοιου «Τάσμαν Σπίριτ» που κρατούνται στο Καράτσι του Πακιστάν, ύστερα και από την απόπειρα αυτοκτονίας που επεχείρησε ο γ΄ μηχανικός του πλοίου Γ. Κουτσός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. O τρίτος μηχανικός, μαζί με τους συναδέλφους του Δ. Καρυστινό, Δ. Βαλσάμο και Γ. Μεϊμέτη βρίσκονται υπό περιορισμό από τις αρχές του Πακιστάν διότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προκάλεσε ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από το Καράτσι με πετρελαιοειδή. Εως σήμερα οι τέσσερις Ελληνες ναυτικοί χρησιμοποιούνται από τις αρχές του Πακιστάν ως όμηροι, προκειμένου να πιεστεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία και να καταβάλει τις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις των πακιστανικών αρχών. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ήδη έχουν μεταβεί στο Πακιστάν δύο αξιωματικοί του Λιμενικού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους Πακιστανούς αξιωματούχους για την απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών μας.

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνει ότι παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συμπληρώνει: «Επειδή η ταλαιπωρία των ναυτικών μας και των οικογενειών τους συνεχίζεται επί πέντε μήνες και επειδή πολλά έχουν ακουστεί και γραφεί για την «επιτυχημένη εξωτερική πολιτική», καλούμε τον κ. Γ. Παπανδρέου να διακόψει έστω για λίγο τις παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και να ασχοληθεί με αυτό το μείζον ζήτημα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα και τους Ελληνες ναυτικούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή