ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ

Τα επαγγελματικά δικαιώματα και ο διάλογος με το ΤΕΕ

«Ετοιμο για διάλογο» δηλώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εν όψει της αυριανής συζήτησης στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων TEI. Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο εκφράζει την άποψη ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα δεχθεί και νέα αναβολή της συζήτησης (μέχρι σήμερα έχει αναβληθεί 11 φορές), ενώ με την απόφασή του θα υιοθετήσει τις, θετικές για τις θέσεις του Επιμελητηρίου, απόψεις των διαφόρων Τμημάτων που έκριναν το εν λόγω Π.Δ. αντισυνταγματικό. Παράλληλα, το TEE προδιαγράφει ένα διάλογο με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων αλλά και «χωρίς αντιπαλότητα στο χώρο των τεχνικών». Απαντώντας στην κριτική που το θέλει να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε πρόταση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους TEI, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου επισημαίνει ότι «το TEE δεν διακατέχεται από στείρες αντιλήψεις και εκτιμά ότι με κοινή συναίνεση μπορούν να προσδιορισθούν οι ρόλοι, οι συνθήκες και οι όροι εργασίας όλων των τεχνικών».

«ΧΤΥΠΗΣΑΝ» KAI ΣΤΟ NEO ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι ληστές με τη βαριοπούλα

Οι ληστές με τη βαριοπούλα χτύπησαν και πάλι χθες. Οι δύο θρασύτατοι δράστες, οι οποίοι έχουν ληστέψει έως τώρα περισσότερα από δέκα τραπεζικά υποκαταστήματα -εισβάλλουν σ’ αυτά αφού πρώτα σπάσουν την είσοδο με βαριοπούλα- άρπαξαν λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. άγνωστο χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Σβώλου στο Νέο Ηράκλειο. Ενώ οι πόρτες του υποκαταστήματος είχαν κλείσει για το κοινό, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με τη βαριοπούλα και εισήλθαν στην τράπεζα. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άδειασαν το ένα ταμείο. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Είχε προηγηθεί λίγο μετά τις 9 π.μ. ληστεία σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη λεωφόρο Πεντέλης 34, στα Βριλήσια. Αγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου πελάτες και υπαλλήλους και άρπαξε από δύο ταμεία 10.000 ευρώ.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ TO 2004

Επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς

Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη χώρα μας για το 2004, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία χθες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. O λήπτης 23 χρόνων, από το Βόλο, έπασχε από διατακτική μυοκαρδιοπάθεια τελικού σταδίου και είχε επανειλημμένως νοσηλευθεί στο Ωνάσειο. Το μόσχευμα προήλθε από έναν νεαρό άνδρα, επίσης 23 χρόνων, θύμα τροχαίου δυστυχήματος που νοσηλευόταν στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή