Χάθηκαν στα κύματα δύο φίλοι

Χάθηκαν στα κύματα δύο φίλοι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγνοούμενους άφησε πίσω της η πολυήμερη κακοκαιρία που με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους σάρωσε τη χώρα. Πρόκειται για τον 43χρονο Χρήστο Ιωαννίδη και τον 38χρονο Σάββα Γεραβέλη που αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα και έπεσε στη θάλασα στην περιοχή του υπό κατασκευήν λιμανιού Ακαντίας Ρόδου.

Ενας ακόμα επιβάτης του οχήματος, ο 43χρονος Νικόλας Καττής κατάφερε να διασωθεί ενώ εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σε βάθος 27 μέτρων και σε απόσταση 20 μέτρων από τον λιμενοβραχίονα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονταν ώς αργά χθες το βράδυ.

Και χθες, παρά την ηλιοφάνεια επικράτησε δριμύ ψύχος σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω του παγετού. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών δεν λειτούργησαν χθες με αποφάσεις των νομαρχών τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς ενώ στα Γρεβενά τα μαθήματα ξεκίνησαν μία ώρα αργότερα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Καστοριά όπου το θερμόμετρο έδειξε -11 βαθμούς Κελσίου. Στην Φλώρινα ο υδράργυρος «έπεσε» στους -9 βαθμούς, στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας -7, στις Σέρρες -3, ενώ στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες τα θερμόμετρα έδειχναν -2 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή