ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Αλλεπάλληλες προσφυγές κατά Ελλάδας από Ε.Ε.

Με αλλεπάλληλες προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «απαντά» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αδυναμία του ελληνικού κράτους να δώσει λύση στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων χωματερών που καταστρέφουν το τοπίο και απειλούν την υγεία των κατοίκων. Στις προσφυγές εναντίον της χώρας μας προστέθηκε πρόσφατα και άλλη μία, η οποία αφορά παράνομη χωματερή στην Παιανία. H χωματερή αυτή αποτελεί παλαιά υπόθεση (τον Οκτώβριο του 1999 είχε σημειωθεί εκεί έκρηξη από τα συσσωρευμένα αέρια των απορριμμάτων), αλλά παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λύση δεν έχει δοθεί. H Επιτροπή επελήφθη του θέματος κατόπιν καταγγελίας πολιτών το 2000.

MIA ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ…

…κατέληξε σε αδελφοκτονία

Σε οικογενειακή τραγωδία κατέληξε η λογομαχία δύο αδελφών. Το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναγιώτης Δάγκας, 26 ετών και ο Δαμιανός Δάγκας, 28 ετών, βρίσκονταν στο σπίτι τους σε συνοικισμό της Ξάνθης, όταν, για άγνωστη αιτία, ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς. O 28χρονος γρονθοκόπησε το νεότερο αδελφό του και στη συνέχεια άρπαξε το δίκαννο όπλο τού πατέρα τους και το έστρεψε εναντίον του. Προσπαθώντας να τον αφοπλίσει, ο 26χρονος άρπαξε την κάννη του όπλου και την έστρεψε εναντίον του αδελφού του. Τότε, όμως, όπως ομολόγησε ο ίδιος στην αστυνομία, το όπλο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον Δαμιανό Δάγκα. H εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Παναγιώτη Δάγκα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. O δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Τα δύο αδέλφια ήταν μέλη 10μελούς οικογένειας, που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Πρός νέες κινητοποιήσεις

Εντονα διαμαρτύρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται τελικώς -αν και είχαν ληφθεί διαφορετικές αποφάσεις- στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, νομοθετική ρύθμιση για το χρέος του Δημοσίου στο Ταμείο Νομικών. H ενέργεια του αρμοδίου για θέματα κοινωνικής ασφάλισης υφυπουργού κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη και προσβλητική για τους δικηγόρους», οι οποίοι απειλούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ θα συνεδριάσει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων όλων των συλλόγων, ώστε να καθοριστεί η στάση του Σώματος.

ΙΔΡΥΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ»

80.000 ευρώ για το Ιράν

Το ποσό των 80.000 ευρώ κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό της κυβερνήσεως του Ιράν το Κοινωφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, προς κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των θυμάτων του σεισμού που έπληξε πρόσφατα την πόλη Μπαμ. Παράλληλα, το Ιδρυμα δώρισε μέρος του παλαιού βιοϊατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν της Αρμενίας για τη δημιουργία της «Πανεπιστημιακής Κλινικής Αλ. Ωνάσης».

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνελήφθησαν τρία αδέλφια

Κύκλωμα που διακινούσε κάθε είδους ναρκωτικά σε περιοχές των Μεσογείων εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες είναι τρία αδέλφια από την Αλβανία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχεθηκαν 2,7 κιλά ηρωίνης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ένα πιστόλι και μια ζυγαριά ακριβείας. Τα στοιχεία των συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκαν, έγινε ωστόσο γνωστό ότι εργάζονταν σε βουστάσιο στην περιοχή του Κορωπίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή