ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

AKOMA ENA ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Φορτηγό παρέσυρε 22χρονο σε εργοτάξιο στην Πειραιώς

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί νεαρός εργάτης σε εργοτάξιο στα Πετράλωνα. Πρόκειται για τον 22χρονο Γιώργο Αλατζόπουλο, ο οποίος παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ πραγματοποιούσε σκαπτικές εργασίες σε οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς 205. O άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο του EKAB, την ώρα που τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

ΛΗΣΤΕΨΑΤΟΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ANAT. ΑΤΤΙΚΗΣ

Επίθεση έξω από το σπίτι του

Θύμα ληστών έπεσε ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Διονύσης Παπουτσής. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ραφήνας, τρεις άγνωστοι τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών έξω από το εξοχικό του σπίτι, στην περιοχή Βουτζά και αφού του απέσπασαν 600 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, τον έδεσαν με ταινία και διέφυγαν ανενόχλητοι.

ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ KAI ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και παράνομων πυροτεχνημάτων στην εγχώρια αγορά εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν 3 άτομα, ένας Βούλγαρος και δύο Ελληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 58.000 πακέτα τσιγάρα, καθώς και 72 συσκευασίες πυροτεχνημάτων κρυμμένα σε ειδική κρύπτη φορτηγού Δ.Χ., με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Πορεία προς «Αθήνα 2004»

Πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του «Αθήνα 2004» και στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χθες 700 καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, με βασικό αίτημα να διατηρήσουν τις θέσεις τους στα σχολεία και μετά τη λήξη του προγράμματος. Το υπουργείο Παιδείας έχει προτείνει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης του μαθήματος στο πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΣΕ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο στις 11 π.μ. οι κάτοικοι του δήμου Καλυβίων επί της Λ. Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Resort. H δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται στο «ξεπούλημα» των παραλιών των Καλυβίων από τα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E.» και «υπόσχονται» να αγωνιστούν για να ακυρώσουν στην πράξη τα συμβόλαια της εξαγοράς.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ «ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ»

Κλειστός αύριο λόγω έργων

Νέες αλλαγές προβλέπονται στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω εργασιών ανάπλασης. O σταθμός «Κάτω Πατήσια» θα παραμείνει αύριο κλειστός και οι συρμοί του Ηλεκτρικού δεν θα πραγματοποιούν στάση ούτε στην άνοδο ούτε στην κάθοδο. H διοίκηση του ΗΣΑΠ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

Αιτήσεις έως 30 Ιανουαρίου

Εως τις 30 Ιανουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις προτίμησης δικηγόρων για τον διορισμό τους σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων ή την εξαίρεσή τους από τα καθήκοντα αυτά. Με απόφαση του Αρείου Πάγου (A΄ Τμήμα) ορίζεται ότι κάθε δικηγόρος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση, ενώ όσες αιτήσεις δεν ακολουθούν το υπόδειγμα ή αποσταλούν με φαξ δεν θα γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να οριστούν δικηγόροι ως αντιπρόσωποι στην εκλογική περιφέρεια από την οποία κατάγονται και όσοι έχουν υπερβεί το 67ο της ηλικίας τους.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσίας

Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας χωρίς εξαγορά στη σύνταξη, για όσους θεμελιώνουν σχετικό δικαίωμα μετά το τέλος του 1997 και επιστροφή των κρατήσεων για το επίδομα των 176 ευρώ ζητεί η ΟΛΜΕ να θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Επίσης, ζητεί να καταργηθεί η διάταξη, που απαγορεύει τη συνταξιοδότηση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ «ΜΠΡΑΒΟ»

Τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές

Τέσσερις πυροβολισμούς δέχθηκε χθες ο 33χρονος Βασίλης Γρίβας την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Δογάνης και Ροδόπης στα Ταμπούρια του Πειραιά. O 33χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ οι δύο άγνωστοι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται σε ανθρώπους της νύχτας, καθώς ο Γρίβας εργαζόταν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα ως «ασφάλεια» και εκτιμάται ότι η επίθεση έχει σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Λόγω διαπλάτυνσης της Λ. Κορωπίου

Σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν στο εξής όσοι οδηγοί κινούνται στη Λ. Κορωπίου – Βάρης και συγκεκριμένα από τη θέση «Βλάχικα» μέχρι τον Ιερό Ναό Βάρης, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών διαπλάτυνσης. H Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της λεωφόρου, το πλάτος του οδοστρώματος έχει πλέον μειωθεί αισθητά και καλεί όσους κινούνται προς και από τον νέο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» να προτιμούν για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους την εθνική οδό Αθηνών – Σουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή