Οι καθηγητές προς νέες κινητοποιήσεις

Οι καθηγητές προς νέες κινητοποιήσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης από τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, αλλά και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ύστερα από τρεις συμβάσεις με βάση την προϋπηρεσία τους. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εκπαιδευτικούς, η ανάκληση εγκυκλίων για παράνομη παρακράτηση του δώρου Χριστουγέννων από τους αναπληρωτές. Επιπλέον ζητούν να καταργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, να διασφαλιστούν τα πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που προσελήφθησαν στη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει υπερβεί τους 12.000, αριθμός που αντιστοιχεί το 15% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μάλιστα, στους εν λόγω εργαζομένους δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές τους για το χρονικό διάστημα που εργάζονται.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι «εξακολουθεί να μη διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για την Παιδεία και προωθεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στην εκπαίδευση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή