Πλαστογράφοι με «άκρη» στο Δημόσιο

Πλαστογράφοι με «άκρη» στο Δημόσιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος πλαστογράφων που αποκαλύφθηκε το Σάββατο στις Μυκήνες, καθώς, όπως εκτιμάται, στη σπείρα συμμετείχαν πολλά άτομα, ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται να είχαν διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών που αποκάλυψαν την υπόθεση, η σπείρα ήταν πολυμελής, είχε άριστη οργάνωση και η πλήρης εξάρθρωσή της απαιτεί χρόνο αλλά και σε βάθος έρευνα.

Εχουν ήδη συλληφθεί δύο Αλβανοί υπήκοοι καθώς και ένας Ελληνας, υπάλληλος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Μυκηνών, αρμόδιος για θέματα αλλοδαπών.

Η σύλληψη μάλιστα του τελευταίου -τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών ότι στη σπείρα συμμετείχαν άτομα που εργάζονται σε θέσεις «κλειδιά» δημοσίων υπηρεσιών.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι συλληφθέντες συνέλεγαν δικαιολογητικά από αλλοδαπούς, συμπλήρωναν τις ελλείψεις με πλαστογραφημένα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και δηλώσεις εργοδοτών και στη συνέχεια έκλεβαν άδειες παραμονής και εργασίας, τις οποίες χορηγούσαν σε λαθρομετανάστες.

Ο υπάλληλος και οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν στα γραφεία του ΚΕΠ Μυκηνών την ώρα που πλαστογραφούσαν έγγραφα. Κατασχέθηκε πλήθος πλαστογραφημένων εγγράφων, ιδιόχειρα σημειώματα μελών του κυκλώματος από τα οποία προκύπτει η μεταξύ τους παράνομη συναλλαγή, αλλά και τα χρηματικά ποσά που διακινούνταν, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και 15 διαβατήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για πλαστογραφία και σύσταση εκληματικής οργάνωσης και τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή