H αίθουσα «N. Σκαλκώτας» στο Μέγαρο

H αίθουσα «N. Σκαλκώτας» στο Μέγαρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης πιανίστα Πολ Μπαντούρα-Σκόντα και με σύντομες ομιλίες του κ. Χρήστου Λαμπράκη και των παρευρισκομένων υπουργών Πολιτισμού και Παιδείας κ. Ευ. Βενιζέλου και Π. Ευθυμίου, παρουσία δε πλήθους εκπροσώπων του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής η πρώτη παρουσίαση της αίθουσας «Νίκος Σκαλκώτας» της νέας πτέρυγας του Μεγάρου.

Πρόκειται για μια ωραιότατη και κομψή αίθουσα 400 θέσεων, αμφιθεατρικής διαμόρφωσης, η οποία όπως έσπευσε εξ αρχής να τονίσει ο κ. Χρ. Λαμπράκης, θα χρησιμεύει κυρίως ως στέγη συγκροτημάτων σύγχρονου χορού που τώρα δεν έχουν κατάλληλους χώρους για τις παραστάσεις τους.

Η «μικρή» αυτή αίθουσα της νέας πτέρυγας του Μεγάρου, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η καινούργια μεγάλη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» έχει 1.750 θέσεις, θα χρησιμεύσει επίσης για εκπαιδευτικές και συνεδριακές εκδηλώσεις, αφού ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης έξι γλωσσών καθώς και όλους τους απαιτούμενους υποστηρικτικούς χώρους και λειτουργίες.

Παρουσιάζοντας την αίθουσα ο κ. Χρ. Λαμπράκης είπε ότι η παράδοση των χώρων της νέας πτέρυγας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο, ενώ ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος είπε ότι όλοι οι χώροι και το πάρκο θα αξιοποιηθούν για παράλληλες εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. O κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον δημόσιο χαρακτήρα του έργου, είπε ότι λίγα κράτη στον κόσμο διαθέτουν τέτοια τεράστια πολιτιστικά συγκροτήματα και συνεχάρη τη διοίκηση του OMMA για το έργο, όπως και ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως ήδη έχει σχεδιαστεί ευρύτατη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας με τις λειτουργίες του Μεγάρου.

Ο μεγάλος πιανίστας Μπαντούρα-Σκόντα έπαιξε τρεις σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν, γοητεύοντας το κοινό που τον χειροκρότησε θερμά.Β. A.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή