ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αγνωστοι «σήκωσαν» ATM με 47.690 ευρώ

Ενα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, το οποίο περιείχε 47.690 ευρώ σήκωσαν χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία επέλεξαν αντί να διαρρήξουν το μηχάνημα να το σηκώσουν ολόκληρο από τη βάση του μαζί με το περιεχόμενό του. Το «κόλπο» αυτό είναι «δοκιμασμένο» στο παρελθόν σε άλλα υποκαταστήματα τραπεζών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι τράπεζες έχουν λάβει τα μέτρα τους ενισχύοντας τις μπάρες στήριξης και τις βάσεις τέτοιων μηχανημάτων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν την ερημιά της πλατείας Πλαγιαρίου και την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή. Εδεσαν την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (ATM) σε φορτηγάκι, την τράβηξαν κι αφού την έσυραν λίγα μέτρα τη φόρτωσαν στην καρότσα. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα κι εξαφανίστηκαν.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Χωρίς καλοριφέρ μετά τα εγκαίνια

Με το κλείσιμο… της «αυλαίας» των εγκαινίων του δικαστικού μεγάρου Καλαβρύτων, τον περασμένο μήνα, παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Οι υπάλληλοι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη θέρμανσης στο κτίριο του Πρωτοδικείου. «Είναι αδιανόητο» επισημαίνει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «σ’ ένα κτίριο που εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό, να μη λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης και να μην υπάρχουν χρήματα για επισκευές και αγορά πετρελαίου». O υπουργός κ. Φιλ. Πετσάλνικος καλείται «να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΑΓΩΓΗ KATA ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Ατύχημα» στο χειρουργείο

Αγωγή κατά του νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας κατέθεσε μια 50χρονη στην Ξάνθη, ζητώντας αποζημίωση 176.000 ευρώ για βλάβη στον αυχένα της, από λάθος των γιατρών μετά από χειρουργική επέμβαση. H Παρασκευή Χαλκίδου έπασχε από έντονη αυχεναλγία και κεφαλαλγία και οι γιατροί της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, της συνέστησαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οπως ισχυρίζεται η 50χρονη μετά την εγχείρηση και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η κατάστασή της αντί να βελτιώνεται χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

«Αδικείται ο κλάδος»

Συντάξιμο έγινε από την αρχή του έτους το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής απασχόλησης των πανεπιστημιακών. Ομως, ο κλάδος διαμαρτύρεται για κατάλυση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, καθώς -όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σύλλογων ΔΕΠ AEI- «οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί δεν έλαβαν την τακτική αναπροσαρμογή των συντάξεων, που χορηγήθηκε στους άλλους κλάδους συνταξιούχων». H ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι η αιτιολόγηση είναι ότι δεν μπορεί να δοθεί άλλη αύξηση, εφόσον δόθηκε αύξηση με την ένταξη στις συντάξεις ενός ποσοστού του επιδόματος.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Θύμα 40χρονος Πακιστανός

Νεκρός βρέθηκε χθες το πρωί, στο σπίτι που κατοικούσε, στην οδό Δερβενακίων στον Πειραιά, ο 40χρονος Πακιστανός Φαζάλ Χουσεΐν. O άτυχος αλλοδαπός βρέθηκε από τον αδερφό του ημίγυμνος και με δεμένα τα χέρια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος προήλθε από ασφυξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή