Παρέμβαση από Αρχιεπίσκοπο… με Ντοστογιέφσκι

Παρέμβαση από Αρχιεπίσκοπο… με Ντοστογιέφσκι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη ρήση του Ντοστογιέφσκι «Επαναστάτες δεν είναι οι σοσιαλιστές. Επαναστάτες είναι οι γνήσιοι χριστιανοί», διατύπωσε την κριτική του για τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Χριστόδουλος στο πλαίσιο ομιλίας του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κοινωνική παρέμβαση της Εκκλησίας, αφήνοντας αιχμές σε βάρος όσων ασκούν κριτική στον ίδιο για την ανάμειξή του σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε τους νέους που επισκέπτονται καθημερινά το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ζητώντας δουλειά. «Τι θα έπρεπε δηλαδή να πω στα παιδιά αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόδουλος «πως αυτό είναι η δουλειά του υπουργού Ανάπτυξης και αφήστε με ήσυχο;» και πρόσθεσε: «Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ».

Ο κ. Χριστόδουλος άσκησε κριτική στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να μην επιτρέπει στις μουσουλμάνες να φορούν την μαντίλα σε δημόσιους χώρους. «O καθένας πρέπει να φοράει ό,τι θέλει», υποστήριξε ο κ. Χριστόδουλος, εκφράζοντας φόβους πως σε λίγο καιρό ίσως απαγορευθεί και στους χριστιανούς να φορούν σταυρό.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζοντας πως σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων η γειτονική χώρα δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσει τη διαδρομή προς την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή