Το κύκλωμα και τα 400 κιλά χασίς

Το κύκλωμα και τα 400 κιλά χασίς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μεγάλες ποσότητες χασίς διακινούσαν από τον Ασπρόπυργο Αττικής σε όλη την Ελλάδα τα μέλη ελληνοαλβανικού κυκλώματος που εξάρθρωσαν οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 400 κιλά ακατέργαστου χασίς, δύο όπλα, 6.350 ευρώ, ένα IX αυτοκίνητο και συνέλαβαν δύο Αλβανούς κι έναν Ελληνα. Οι διωκτικές αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα με τα οποία συνεργάζονταν οι τρεις συλληφθέντες κι έφερναν ποσότητες χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν πληροφορίες για το κύκλωμα, οι οποίες οδηγούσαν σ ένα σπίτι στον Ασπρόπυργο Αττικής και χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη -κρυψώνα του χασίς οι δύο αλλοδαποί. Τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία αλλά ο ένας από τους Αλβανούς θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι και βρήκαν αποθηκευμένα σε ειδικό χώρο 379 δέματα (βάρους 388 κιλών) «έτοιμα για διανομή» όπως είπε χαρακτηριστικά στην «K» αξιωματικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε άλλη έρευνα που έγινε στο IX επιβατικό αυτοκίνητο ενός εκ των αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι «Τοκάρεφ» με γεμιστήρα και 5.300 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Σε τρίτη έρευνα στο σπίτι του άλλου Αλβανού βρέθηκαν δεκατρία δέματα χασίς συνολικού βάρους 12 κιλών, μια κυνηγετική καραμπίνα και χρηματικό ποσό 1.050 ευρώ. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα 400 κιλά είναι μέρος μεγαλύτερης ποσότητας που μετέφερε το κύκλωμα από την Αλβανία στην Ελλάδα ή με φορτηγό ή χρησιμοποιώντας περάσματα των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή