Πινακίδες α λα E.E. με εξαετή καθυστέρηση

Πινακίδες α λα E.E. με εξαετή καθυστέρηση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Ιανουάριο του 2005, με έξι χρόνια καθυστέρηση, υπολογίζουν οι αρμόδιοι ότι θα κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας οι νέες πινακίδες ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπου θα αναγράφεται εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας και η χώρα προέλευσης. H απόφαση για την προσαρμογή των τεχνικών προδιαγραφών των κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων και ρυμουλκουμένων με αυτές των ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Μαΐου του 2004 οπότε και θα δρομολογηθεί η διαδικασία προμήθειας και κατασκευής τους. Τις νέες πινακίδες θα προμηθεύονται μόνο οι ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων ενώ όλα τα παλιά αυτοκίνητα (τα ήδη ταξινομημένα) θα μπορούν να κυκλοφορούν με τις παλαιές πινακίδες. Οσον αφορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων δημόσιας χρήσης (ταξί, φορτηγά κλπ.) αυτοί θα μπορούν να πάρουν ανταλλακτικές πινακίδες στα ευρωπαϊκά πρότυπα (πινακίδες που δίδονται σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής) από την 1η Νοεμβρίου του 2004.

Οι νέες πινακίδες στο αριστερό μέρος θα εχουν μπλε χρώμα μέσα στο οποίο θα είναι τυπωμένο το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο επάνω μέρος και το διακριτικό διεθνές σήμα της χώρας- GR- στο κάτω μέρος. Τα γράμματα και οι αριθμοί του αριθμού κυκλοφορίας θα είναι χρώματος μαύρου σε λευκή αντανακλαστική επιφάνεια για αυτοκίνητα I.X., μοτοσικλέτες, ρυμουλκούμενα και κίτρινη για τα αυτοκίνητα Δ.Χ. Στην επιφάνεια της πινακίδας θα τεθεί ως σήμανση ασφαλείας το εθνόσημο και η ένδειξη «Ελληνική Δημοκρατία YME» και θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ώστε να μην μπορεί να γίνει απομίμηση, αντικατάσταση, τροποποίηση και να μην παραποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή