O εισαγγελέας για έναν ισοβίτη

O εισαγγελέας για έναν ισοβίτη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφυλάκιση του Σπύρου Μπέσκου, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για δύο ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και ισάριθμους βιασμούς εις βάρος γυναικών, προτείνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην εισηγητική του πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η εισαγγελική πρόταση θα συζητηθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς όπου ο Μπέσκος αναμένεται να παρουσιασθεί αυτοπροσώπως. Το σχετικό βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Να σημειωθεί ότι ο Μπέσκος (ήταν φυσικοθεραπευτής) βρίσκεται στη φυλακή από το 1983 επειδή είχε καταδικασθεί ως ο δράστης των στραγγαλισμών δύο γυναικών, των οποίων τα πτώματα είχαν βρεθεί στην περιοχή της Πάρνηθας. Οι στραγγαλισμοί, καθώς και οι 14 απόπειρες που είχαν καταγγελθεί εις βάρος του, συνέβαιναν αργά το βράδυ. O Μπέσκος φεύγοντας από τη δουλειά του προσφερόταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του διάφορες γυναίκες στον τελικό τους προορισμό. Αντί αυτού, όμως, τις μετέφερε σε ερημικά σημεία όπου, με ειδικές μαλάξεις στον αυχένα, τις καταστούσε σε ημιλυποθυμική κατάσταση και στη συνέχεια τις βίαζε και τις στραγγάλιζε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέσκος και σαν φυλακισμένος συνέχιζε να ασκεί την ειδικότητά του και μάλιστα αναφέρεται ότι είχε βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που είχε το παιδί ενός δεσμοφύλακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή